Pârtia de schi Cocoș pare să fie gaura neagră a Primăriei Bistrița: an de an înghite sume enorme și nu produce niciun sfert pe cât cheltuie. Una dintre cele mai aberante investiții care a avut anul trecut în centru pârtia de schi a fost un sistem informatic pentru producerea zăpezii artificiale.
În a doua lună de iarnă, bistrițenii încă așteaptă să se deschidă Pârtia Cocoș pentru a profita măcar câteva zile de zăpada depusă în preajma sărbătorilor. Deși ninsese, iar tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune încă din decembrie, pârtia a rămas închisă, iar bistrițenii s-au bucurat de iarnă în weekend pe Dealul Budacului și în Schullerwald. Despre asta Bistrițeanul.ro a scris AICI.
Cam la fel a fost situația și în 2019, deși costurile de funcționare și întreținere nu sunt deloc de neglijat. Bistrițeanul.ro a solicitat Primăriei Bistrița o listă cu investițiile și costurile de funcționare pentru anul 2019.
Astfel, pentru energia electrică s-au cheltuit anul trecut 86.941 de lei, pentru serviciile de pază, monitorizare și mentenanță a sistemului de alarmă și servicii de transport valori au mers 135.493 de lei.
Piesele de schimb și consumabilele au înghițit 6.283 de lei, iar mentenanța la instalație 31.416 lei. S-a făcut o revizie la sistemul de nocturnă pe care s-au cheltuit 23.302 lei și una la instalația de transport care a costat 17.850 de lei. S-au mai închiriat utilaje pentru lucrări în valoare de 16.612 lei.
Surpriza apare în momentul în care aruncăm un ochi pe investițiile de anul trecut. A fost cumpărat un tun de zăpadă cu 114.656 de lei, un schi lift cu 560.206 lei și un turn de fixare a tunului de zăpadă cu 40.460 de lei. De asemenea a mai fost achiziționat un SISTEM INFORMATIC DE PRODUCERE A ZĂPEZII ARTIFICIALE, pentru care s-au cheltuit nu mai puțin de 146.893 de lei.