-1.9 C
Bistrița
joi, noiembrie 21, 2024

De exact 11 ani, doamnele de la Casa Doamnelor pregătesc bistrițenilor bucate cu gustul copilăriei din alte vremuri

Pâine în ou prăjită, pită cu unsoare, o zamă de șălate ca la buna acasă sau un platou uriaș cu toate bunătățile din garnița copilăriei, de toate găsiți de 11 ani la Casa Doamnelor, restaurantul tradițional din Centrul Vechi al Bistriței.

În urmă cu 11 ani, Viluța Mihaiela Brătfălean părăsea lumea presei (unde a fost un nume greu, ani la rând conducând Radio 21 și TV Bistrița), alegând una mai cu gust și poate mai grea. A deschis pe pietonal, în Centrul Vechi al Bistriței, primul restaurant cu specific tradițional autentic, în care și-a dorit să aducă exact gustul bucatelor de altădată, poate chiar din copilăria de la Sălcuța, în fața bistrițenilor.

Oricine vrea să mănânce autentic, „ca pe la noi”, știe că în restaurantul ei, din centru, găsește negreșit toate bunătățile cu gustul copilăriei de altădată.

Doamnele de aici nu au pretenții de chefi, dar au pretenția și mândria că sunt gospodine și bucătărese cum rar mai găsești în ziua de astăzi.

Bucatele se gătesc cu ingrediente puține, în tigăi încinse bine, din ingrediente locale, astfel încât bistrițenii chiar regăsesc aici o „papă” ca la buna acasă, ori pâine prăjită în ou – mic dejunul preferat din copilăria comunistă.

Printre bunătățile pregătite la Casa Doamnelor se numără și papricașul de pui cu mămăligă, cina porcului, topală – tocăniță de porc cu afumătură și sos de smântână, pui la ceaun cu mămăliguță și mujdei, fasole bătută cu ciolan și ceapă rumenă, mămăligă în pături, sărmăluțe cu afumătură sau cârnat țărănesc cu varză călită.

Gospodinele de aici sunt iscusite și când vine vorba despre deserturile cu gustul copilăriei: plăcintă pe lespede, clătite, găluște cu prune, papanași cu brânză, gogoșele sau măr copt în aluat cu sos de vișine.

Iar când vreți să vă astâmpărați pofta de o ciorbă îngroșată cu rântaș, o zamă de șălate cu mămăligă în pături sau o supă dulce cu tăiței de casă, tot la Casa Doamnelor le găsiți.

Din meniu nu lipsesc nici preparatele cu dichis, cum ar fi piept de pui cu sos de vișine și orez sălbatic, file de porc în sos de cognac, platou de brânzeturi acompaniate de ananas, kiwi, struguri și pepene sau cotlet de porc în stil florentin.

De-a lungul celor 11 ani, restaurantul tradițional din Centrul Vechi al Bistriței a fost gazda multor petreceri, de la aniversări, botezuri și până la petreceri de logodnă, unde toată lumea s-a simțit bine și s-a răsfățat cu bucate gătite cu gust, românește.

Oricând vreți să mâncați ceva ca la buna acasă nu trebuie decât să dați o fugă până pe Pietonalul Liviu Rebreanu nr. 16, la Casa Doamnelor. Iar dacă nu aveți timp, intrați pe site-ul www.casadoamnelor.ro, alegeți preparatele care vă fac cu ochiul și le veți primi la ușă.

Iar cu un LIKE dat paginii de Facebook Casa Doamnelor rămâneți la curent cu toate noutățile și bunătățile pregătite, zi de zi, de gospodinele de aici.


ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...

DELICE PAN angajează inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Brutăria Delice Pan angajează inginer tehnolog în industria alimentară, iar GB Instaplan  caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. La Clinica SANOVIL Bistrița este nevoie de farmacist, asistent medical generalist și infirmieră. Oferta completă, mai jos: