La aproape 13 ani, Leep este un vlogger deja faimos, cu foarte mulţi follower-i. Poveştile lui îi ţin pe prietenii virtuali cu ochii în ecran. Acum Leep are o problemă, una mare de tot: cum îşi va aniversa el ziua de naştere, cu atâtea restricţii?
Leep cere sugestii în stânga şi-n dreapta, iar în mintea lui se coace un plan îndrăzneţ. Un plan în care colegii lui de şcoală & cartier, cu care acum se întreţine online – inventând animale fabuloase, pe care unchiul Vladimir încearcă să le creeze în laborator – au un rol esenţial.
Astfel, Pixie, Griffo, Pikaciuu, Skelly şi enigmaticul Pleosk sunt atraşi într-o aventură. Una pe care toţi follower-ii lui Leep o vor urmări cu inima cât un purice, şi noi odată cu ei. Dar totul e bine când se termină aproximativ rău!
Dan Lungu – unul dintre cei mai apreciați scriitori români, având cărți traduse în aproape 20 de limbi străine – a fost zilele trecute la Bistrița.
A participat la o întâlnire cu publicul, la Palatul Culturii, povestind despre Festivalul de literatură FILIT. Este unul dintre cele mai importante evenimente literare din România pe care Dan Lungu le-a inițiat la Iași, alături de prietenii săi.
Dan Lungu a povestit și despre provocările și peripețiile organizării unui festival internațional de o asemenea anvergură. Dar și despre riscul cu care s-a trezit la un moment dat pe umeri: acela ca festivalul să fie confiscat politic.
Dan Lungu a vorbit, între altele, inclusiv despre poemele pe care le-a scris la începutul carierei sale de scriitor:
Dan Lungu i-a vizitat și pe elevii Colegiului „Liviu Rebreanu”. Într-o întâlnire moderată de Dan Coman, scriitorul le-a povestit copiilor cum a ajuns să scrie cartea Vlogger la 13 ani – o excepție în cariera sa. Pentru că este o carte destinată copiilor, inspirată de copii și publicată în 2021, în plină pandemie.
Dan Lungu a mai publicat la Editura Polirom volumele de proză scurtă Băieți de gașcă (2005), Proză cu amănuntul (2008) și Părul contează enorm (2019).
Romanele care l-au făcut celebru pe Dan Lungu sunt Raiul găinilor (2004), Sunt o babă comunistă! (2007), Cum să uiți o femeie (2009), În iad toate becurile sunt arse (2011), Fetița care se juca de-a Dumnezeu (2014) și Pâlpâiri (2018).
Tot la Editura Polirom, Dan Lungu a coordonat volumele colective Tovarășe de drum. Experiența feminină în comunism (2008), Str. Revoluției nr. 89 (2009), Cărți, filme, muzici și alte distracții din comunism (2014) și Cartea copilăriilor (2016).