0.4 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

De citit: Două gemene, la început de nedespărțit, vor ajunge rivale, dacă nu chiar dușmance de moarte

Eric Emmanuel Schmitt, Răzbunarea iertării, Humanitas, 2019

Două gemene adorabile văd lumina zilei într-un sat idilic, dar viața lor nu se va dovedi atât de feerică pe cât o prevestea povestea nașterii lor: la început nedespărțite, vor ajunge rivale, dacă nu chiar dușmance de moarte. Un bancher versat și cinic, mereu răsfățat de soartă, învață, de la o mamă dispusă să renunțe la tot pentru fiul ei, lecția sacrificiului și a iertării. Un criminal în serie închis pe viață este chemat săptămânal la vorbitor, dar nu de mama lui, ci de cea a cărei fiică a ucis-o cu bestialitate. Ce urmărește îndurerata Elise? L-a iertat pe monstru, sau vrea să-i alunge liniștea? Zilele tihnite ale lui Werner von Breslau, un nonagenar retras, fost pilot de vânătoare reconvertit în grădinar pasionat, se îmbogățesc cu imprevizibilele vizite ale lui Daphne, o fetiță din vecini, alături de care bătrânul taciturn va descoperi calea spre inocență.

Erich von Däniken, Zeii nu ne-au părăsit niciodată, Lifestyle Publishing, 2018

Publicată în urmă cu peste 50 de ani, Amintiri despre viitor a declanșat o schimbare a felului în care omenirea vedea cosmosul. Într-o epocă a cursei spațiale militarizate, Eric von Daniken a afirmat cu îndrazneală că Pământul, la începuturile istoriei sale, a fost vizitat de ființe extraterestre avansate, care au lăsat urme în diferite zone ale globului terestru. În următoarele cinci decenii, prin cele peste 40 de cărți scrise, von Daniken și-a consolidat argumentația potrivit căreia planeta noastră a fost vizitată de extratereștri, iar Amintiri despre viitor a devenit un bestseller internațional. Acum, în Zeii nu ne-au părăsit niciodată, von Daniken susține că recentele progrese înregistrate în biotehnologie, astrofizică, inginerie și inteligența artificială nu fac decât să-i valideze teoria astronauților antici și că specia umană se înscrie pe aceeași traiectorie a colonizării interplanetare, exact la fel cum a sugerat el că a fost colonizat și Pamântul.

Oriana Fallaci, Scrisoare unui copil nicicând născut, Școala aredeleană, 2017

Oriana Fallaci. A fost supranumită – și pe bună dreptate – la polemista indomita. În cazul ei, acest adjectiv, indomito, nu poate fi tradus în românește decât prin mai multe cuvinte care, toate, compun extraordinara personalitate a acestui Om: dârz, neîngenuncheat, invincibil, neînfricat, demn și cutezător. La toate acestea sunt de adăugat și altele, substantive de astă dată, și transformate în țeluri ale existenței sale: libertatea, curajul, adevărul. Ele, cuvintele acestea, și-au dezvăluit înalta lor motivație în toate cărțile ei – inclusiv în Scrisoare unui copil nicicând născut – și s-au transformat în dovezi zbuciumante ale unei vieți care, pentru Oriana, a avut, dintotdeauna, patru sensuri capitale: amare, soffrire, lottare și vincere.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...