Liderul PSD Bistrița Daniel Suciu a numit acțiunea Poliției Locale prin care s-a cerut demontarea panourilor electorale cu candidatul partidului la Primăria Bistrița, Gabriel Lazany, drept un abuz. Acesta a mai dezvăluit faptul că pentru panourile respective s-au cerut atât certificat de urbanism, cât și autorizație de construcție, în condițiile în care pentru astfel de panouri se cere doar un aviz provizoriu, obținut de PSD.
În urmă cu două zile, Poliția Locală a municipiului Bistrița a cerut Partidului Social Democrat să ia jos cele trei prisme publicitare cu candidatul formațiunii politice la Primăria Bistrița, Gabriel Lazany. Instituția motiva această solicitare cu faptul că era în vigoare un cod portocaliu de vânt, că nu ar fi existat autorizațiile necesare, dar și că construcțiile erau „artizanale”.
Într-o conferință de presă, președintele PSD Daniel Suciu a numit solicitarea Poliției Locale de a da jos panourile drept un abuz pus în practică de Primăria Bistrița și la o telenovelă.
„În data de 25 martie am depus la Primăria Municipiului Bistrița două solicitări de amplasare a corturilor și a prismelor publicitare, pe domeniul public. Aceste cereri, conform unei hotărâri de Consiliu Local se aprobă în maxim două zile pentru că nu au nevoie de autorizație de construcție, ci doar de un aviz provizoriu. Cu locații, cu dimeniuni, cu tot ce trebuie. Ne trezim cu o descindere a poliției locale care ne pune în vedere, din cauza codului portocaliu să ne dam jos prismele publicitare, situate în municipiul Bistrița, ceea ce am și făcut, în maxim două ore. Dânșii au motivat că este cod portocaliu și în caz contrar vor avea o dispoziție a domnului primar pentru a le da jos”, a spus Daniel Suciu.
Acesta a mai precizat că li s-a cerut pentru reamplasare certificat de urbanism și autorizație de construire, în condițiile în care pentru astfel de panouri se cere doar un aviz provizoriu. În actul de control s-a greșit inclusiv data… apărând 02.04.2020.
Liderul PSD spune că pentru prismele respective există un memoriu justificativ asumat de un arhitect areditat și un contract cu o firmă acreditată din Cluj, care s-a ocupat de montajul prismelor.
„Ceea ce este mai grav este ceea ce se întâmplă în Primăria Municipiului Bistrița, că nu știe dreapta ce face stânga. (…) Disciplina în construcții din cadrul Poliției Locale cere certificat de urbanism și autorizație de construire, iar la o zi după, domnul primar cere Serviciului Juridic să îi spună dacă ne trebuie certificat de urbanism și autorizație de construire”, completează Daniel Suciu.