-1.5 C
Bistrița
duminică, februarie 23, 2025

Care sunt cele mai murdare/curate comune din județ? Ce-a găsit echipa de control a Prefecturii:

Instituția Prefectului a făcut o echipă de control care a luat la puricat comunele din județ, când vine vorba despre curățenie. Până acum au fost verificate 20 de comune. Care au fost cele mai curate/murdare:

Echipa de control a Instituției Prefectului a verificat curățenia din 20 de comune din județ în cursul lunii iunie: Budacu de Jos, Cetate, Rodna, Șanț, Ciceu Mihăiești, Căianu Mic, Zagra, Nimigea, Șintereag, Chiuza, Târlișua, Spermezeu, Petru Rareș, Uriu, Chiochiș, Matei, Șieu, Mărișelu, Poiana Ilvei și Leșu.

„Cu toate că mai este încă de muncit pentru schimbarea mentalităților și soluționarea problemei deșeurilor abandonate în natură, se observă o îmbunătățire semnificativă a situației, comparativ cu anii precedenți. Pe de o parte autoritățile publice locale tind să acorde o importanță tot mai mare acestei problematici, organizând în mod repetat acțiuni de igienizare la nivelul localităților, iar pe de altă parte, zonele recunoscute ca incluzând depozite ilegale de deșeuri, se diminuează”, informează Instituția Prefectului.

Comuna cea mai curată identificată în urma controalelor a fost Zagra. S-au făcut progrese în Șanț, Rodna și Petru Rareș. De altfel, Petru Rareș se numără printre comunele care au instalat camere de supraveghere în zonele vulnerabile. Un cetățean a fost surprins de acestea și amendat cu 10.000 de lei pentru că a depozitat deșeuri în natură.

Nu la fel de curată este comuna Nimigea, unde, deși s-au făcut progrese față de anul trecut, există multe zone unde este necesară igienizarea.

„Pentru fiecare problemă identificată au fost trasate măsuri punctuale, urmând a fi monitorizată soluționarea acestora. Activitatea de control a echipei mixte va continua în perioada următoare. Pe această cale, reprezentanții comisiei atrag atenția autorităților locale inclusiv asupra importanței întreținerii vegetației din apropierea căilor de comunicație, pentru asigurarea vizibilității, precum și pentru evitarea colmatării șanțurilor și rigolelor”, completează Instituție Prefectului.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Locuri de muncă, disponibile și la Cabinetul de psihologie Sutea Rozalia își extinde echipa și caută logoped și pedagog de recuperare. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița, la depozitul AnnaFiori.ro Sărata, STEWO Năsăud sau Restaurant Arena by Casa EMA.

RUBIN Dragobete Drive – Pentru o dragoste care merge mai departe cu Kia, Suzuki, Ssangyong și MG!

Rubin Motors Bistrița – dealer autorizat Kia, Suzuki, Ssangyong și MG îți propune să sărbătorești iubirea cu o experiență auto memorabilă! Participă la campania specială „Dragobete Drive" și ai șansa de a câștiga și o cină romantică la Hotel Roser House – un loc de poveste pe malul lacului Colibița, unde iubirea și peisajul montan se întâlnesc perfect.

5 Soluții simple pentru a-ți atinge obiectivele majore

Achiziționarea unei proprietăți imobiliare, a unei mașini, investiția în educație sau orice alt obiectiv major cu impact pe termen lung poate părea o provocare atunci când apare partea financiară. Însă, există soluții la îndemână care îți vor facilita accesul către planurile tale. Trebuie să știi unde să le cauți și cum să le accesezi.