-3.7 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Care sunt cele mai murdare/curate comune din județ? Ce-a găsit echipa de control a Prefecturii:

Instituția Prefectului a făcut o echipă de control care a luat la puricat comunele din județ, când vine vorba despre curățenie. Până acum au fost verificate 20 de comune. Care au fost cele mai curate/murdare:

Echipa de control a Instituției Prefectului a verificat curățenia din 20 de comune din județ în cursul lunii iunie: Budacu de Jos, Cetate, Rodna, Șanț, Ciceu Mihăiești, Căianu Mic, Zagra, Nimigea, Șintereag, Chiuza, Târlișua, Spermezeu, Petru Rareș, Uriu, Chiochiș, Matei, Șieu, Mărișelu, Poiana Ilvei și Leșu.

„Cu toate că mai este încă de muncit pentru schimbarea mentalităților și soluționarea problemei deșeurilor abandonate în natură, se observă o îmbunătățire semnificativă a situației, comparativ cu anii precedenți. Pe de o parte autoritățile publice locale tind să acorde o importanță tot mai mare acestei problematici, organizând în mod repetat acțiuni de igienizare la nivelul localităților, iar pe de altă parte, zonele recunoscute ca incluzând depozite ilegale de deșeuri, se diminuează”, informează Instituția Prefectului.

Comuna cea mai curată identificată în urma controalelor a fost Zagra. S-au făcut progrese în Șanț, Rodna și Petru Rareș. De altfel, Petru Rareș se numără printre comunele care au instalat camere de supraveghere în zonele vulnerabile. Un cetățean a fost surprins de acestea și amendat cu 10.000 de lei pentru că a depozitat deșeuri în natură.

Nu la fel de curată este comuna Nimigea, unde, deși s-au făcut progrese față de anul trecut, există multe zone unde este necesară igienizarea.

„Pentru fiecare problemă identificată au fost trasate măsuri punctuale, urmând a fi monitorizată soluționarea acestora. Activitatea de control a echipei mixte va continua în perioada următoare. Pe această cale, reprezentanții comisiei atrag atenția autorităților locale inclusiv asupra importanței întreținerii vegetației din apropierea căilor de comunicație, pentru asigurarea vizibilității, precum și pentru evitarea colmatării șanțurilor și rigolelor”, completează Instituție Prefectului.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...

DELICE PAN angajează inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Brutăria Delice Pan angajează inginer tehnolog în industria alimentară, iar GB Instaplan  caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. La Clinica SANOVIL Bistrița este nevoie de farmacist, asistent medical generalist și infirmieră. Oferta completă, mai jos: