-0.3 C
Bistrița
duminică, decembrie 22, 2024

Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară

La Bistrița se pregătește o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, estimată la 60 de milioane de euro. În spatele acestui proiect grandios nu se află vreun investitor privat, ci tocmai Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița începe să facă pași în materializarea unuia dintre cele mai grandioase proiecte de până acum. Este vorba despre o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, care va fi ridicată chiar în curtea spitalului, în locul unor anexe ce urmează a fi demolate.

Clădirea care se va întinde pe 2.444 de metri pătrați va fi legată de corpul principal printr-o pasarelă, beneficiind de asemenea de 9 alte puncte de acces, inclusiv unul auto. Unitatea medicală a cerut deja avizele necesare la Agenția pentru Protecția Mediului.

Noul corp de clădire va avea 4 etaje, subsolul fiind dedicat depozitării și unui adăpost pentru protecție civilă. La parter va funcționa un garaj pentru personal, secția de dializă și recepție marfă.

La primul etaj vor funcționa managementul, compartimentul juridic, cel de relații cu publicul, serviciul de statistică medicală, achiziții publice, resurse umane, salarizare, contabilitate, informatică, o sală de conferințe cu 150 de locuri, secția ORL cu 25 de paturi, secția gastroenterologie cu 10 paturi.

La etajul al doilea va fi amenajată secția de oftalmologie cu 25 de paturi, cea de cardiologie cu 55 de paturi, din care 10 paturi pentru unitatea de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici și o sală cu angiograf.

Etajul al treilea este dedicat unui bloc operator și secțiilor de neurochirurgie cu 15 paturi și a celei de chirurgie plastică ce va avea 10 paturi. La acest etaj vor fi amenajate și două săli de operații pentru neurochirurgie și una pentru gastroenterologie.

La etajul al patrulea vor funcționa secția de boli infecțioase cu 25 de paturi, cea de neurologie cu 55 de paturi, din care 10 fiind dedicate accidentelor vasculare cerebrale.

„Pentru realizarea proiectului este necesară demolarea următoarelor corpuri de clădiri: C2- centrala termică de 492 m2, C3 – post transformare şi ateliere mecanice de 215 m2, C4 – staţie oxigen şi compresoare 130 m2, C6 – garaj , depozit alimente cu suprafaţa contruită 99 m2, C7 – magazie de 198 m2, C9 – bazin de apă de 349 m2”, se mai arată în proiectul depus la APM Bistrița-Năsăud.

Investiția este estimată la 60 de milioane de euro și deocamdată nu ar fi identificată o sursă de finanțare. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, clădirea fiind preconizată a fi ridicată în perioada 2020-2022.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...