Pe principiul „Să moară și capra vecinului!”, un bistrițean revoltat a chemat poliția să-i taxeze pe vecinii săi. Zeci de bistrițeni au trecut pragul Poliției Locale, sâmbătă, cu „invitația” în mână.
Un bistrițean a fost amendat de polițiști deoarece a parcat pe spațiul verde, în zona Subcetate.
Revoltat că el a fost taxat, nu a făcut solicitare Primăriei Bistrița pentru rezolvarea locurilor de parcare din zonă. Nu! Dacă el a fost taxat, musai „Să moară și capra vecinului!”. Sau caprele vecinilor.
Sâmbătă, a pus mâna pe telefon și a sunat de nenumărate ori la Poliție, solicitând un echipaj să meargă în zona Subcetate pentru a taxa pe cei care nu au parcat regulamentar.
Bistrițeanul, țanțoș, a așteptat echipajul, i-a luat pe polițiști „de mânuță” și i-a purtat prin tot cartierul, urmărind fiecare „invitație la sediul poliției” pe care aceștia o puneau în parbrizele mașinilor.
După ora 14:30, sâmbătă, proprietarii autovehiculelor, rând pe rând, au mers la sediul poliției pentru a-și „onora” invitația.
„De 11 ani parchez în locul respectiv. Nici măcar nu e trotuar acolo. Nu a avut nimeni, niciodată treabă cu mașinile parcate în zona respectivă”, spunea unul dintre „norocoși”.
Revolta locatarilor din zonă nu a fost pe polițiștii care și-au făcut datoria, ci pe vecinul care știe problema parcărilor din zonă și pe municipalitatea care nu ia nicio măsură.
Odată cu blocurile noi ANL din Subcetate, numărul mașinilor din zonă a crescut, iar locurile de parcare sunt insuficiente. Așa se face că, după ora 16:00, nu se mai găsește loc de parcare. Oamenii își pun mașinile parțial pe trotuare, pe străduțele necirculate etc.
Soluția municipalității
Contactați de reporteri, reprezentanții municipalității au venit cu diferite… „soluții”.
„Pentru zona respectivă, a blocurilor noi, e prevăzută amenajarea unei parcări. În spatele blocului 5 se va turna piatră și se va amenaja parcare. Eu știam că undeva până la finele acestui an se va face parcarea respectivă. Apoi, pentru zona Subcetate ne gândim să facem atribuirea de locuri de parcare. E un alt lucru pe care îl avem în plan”, a explicat viceprimarul Cristian Nicolae.
O altă problemă subliniată de acesta e creșterea exponențială de autoturisme. Odată cu scoaterea taxei de înmatriculare, anul trecut, au fost înmatriculate la noi în județ 10.500 de mașini.
Astfel, municipalitatea se gândește să ridice, probabil, valoarea impozitului la mașini, de la a doua sau a treia mașină. Asta pentru a descuraja, într-un fel, familiile care stau la bloc să dețină un număr mare de autoturisme.