2.6 C
Bistrița
marți, noiembrie 5, 2024

Cum se „ferește” Spitalul Județean de incendii: recircularea permanentă a aerului și o rețea electrică high-tech

Spitalul Județean de Urgență Bistrița încearcă să se ferească de incendii prin investiții în sisteme performante de monitorizare și nu numai. Astfel, în Terapia Intensivă și blocul operator aerul este circulat, iar în acest zone în permanență este aer steril și proaspăt, pentru a preveni o încărcare de oxigen intens folosit acolo. De asemenea, unitatea medicală mai are o rețea electrică high-tech care anunță inclusiv când unul dintre aparatele băgate în priză are probleme.

Prezent la Bistrițeanul Live, managerul spitalului Gabriel Lazany a vorbit despre investițiile făcute de unitatea medicală pentru a preîntâmpina evenimentele de genul celui de la spitalul din Piatra Neamț sau cel de la Institutul Matei Balș.

Astfel, pentru a înlătura pericolul încărcării cu oxigen în saloane, aerul este recirculat în permanență.

„Întotdeauna oxigenul prezintă riscul de foc, pentru că este foarte inflamabil. În Terapie Intensivă, unde se folosește mai mult oxigenul se recomandă reciclarea aerului, acesta se reîmprospătează. Când oxigenul nu este utilizat de către pacienți acesta ar trebui închis, însă din păcate pacienții nu fac asta și există o supraîncărcare. Avem o centrală de tratare a aerului, în permanență avem în saloane aer proaspăt și steril”, a explicat la Bistrițeanul Live, Gabriel Lazany.

Aceasta nu este singura investiție menită să ferească spitalul de incendii. În zonele vitale, cum este Terapia Intensivă și blocul operator se folosește o rețea performantă de electricitate:

„Avem un sistem special, care monitorizează în permanență rețeaua electrică. Din tabloul electric, curentul care merge spre zonele vitale, merge pe firul neîntrerupt și între tablou și priză este un sistem de monitorizare care detectează inclusiv dacă aparatele care sunt băgate în priză au probleme. Avem un panou de monitorizare și dacă problema e majoră se aprinde un led roșu”, a mai spus managerul spitalului.

Deocamdată doar în secțiile deja modernizate ale spitalului s-a reușit asta. În cadrul proiectului de eficientizare energetică pe care-l pregătește unitatea medicală sunt cuprinse și astfel de sisteme.  De asemenea, proiectul prevedere ca în fiecare salon, pe lângă alarmarea în caz de incendiu, să existe și un sistem de monitorizare a nivelului de oxigen din aer.

Întreaga emisiune la care a fost invitat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, o puteți urmări mai jos:

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FAN Courier angajează curieri puși pe treabă din Sângeorz Băi și Bistrița. NOI Locuri de muncă, la TeraSteel, GB Instaplan și Sanovil

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la TeraSteel care angajează operatori producție. FAN Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi, iar la GB Instaplan Bistrița se caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. Oferta completă, mai jos: 

GUMIX Bistrița: Servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație! Inclusiv HOTEL pentru cauciucuri

Băieții de la GUMIX aduc bistrițenilor servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație. Profesionalismul...

Descoperă duo-ul perfect pentru o igienă bucală corespunzătoare!

Menținerea unei igiene orale corespunzătoare este esențială pentru sănătatea dinților și a gingiilor. În ultimii ani, tehnologia a adus o serie de inovații în domeniul îngrijirii dentare, cele mai notabile fiind irigatorul bucal și periuța de dinți electrică.