Cum ar fi ca în loc de 300 de grame de carne cum arată în meniu să primiți doar 47? Culmea, se întâmplă în restaurantele din județ, iar cei care au constatat grozăvia au fost cei de la Protecția Consumatorului.
Restaurantele din județ nu prea par să respecte cantitățile notate chiar de către reprezentanții lor în meniuri. La această concluzie au ajuns inspectorii de la Protecția Consumatorilor, la controalele din această vară.
Potrivit șefului OJPC Bistrița-Năsăud, Felix Manta, controalele inopinate au scos în evidență faptul că restaurantele stau foarte prost la partea de depozitare a alimentelor, iar cantitățile scrise în meniu nu pușcă cu realitatea.
Cel mai „șocant” caz peste care au dat inspectorii într-un restaurant din județ: în meniul localului apăreau 300 de grame de carne, iar clientul primea doar doar 47 de grame în preparatul respectiv! Aceste „jonglerii” cu cantitatea de carne primită se fac în special la tocănițe și alte preparate care conțin mai multe ingrediente, iar clientul nu își dă seama că a primit mult mai puțin decât plătește.