Tot la 5 ani, spitalele din țară trebuie să se acrediteze, adică să primească o comisie care verifică tot ce înseamnă condiții, proceduri de internare, protocoale și intervenții. Problema este că aceste acreditări scot sume importante din bugetele spitalelor…
Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit acreditarea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate în anul 2015.
Pentru a primi această acreditare, o comisie vine la spital și verifică condițiile, circuitele, procedurile și protocoalele existente, precum și analizele și intervențiile executate la Bistrița.
Întrucât această acreditare este valabilă doar 5 ani, în 2020, Spitalul Județean de Urgență Bistrița va trece printr-o nouă evaluare de acreditare. Problema este că toate unitățile medicale plătesc pentru această acreditare din bugetul propriu, iar sumele nu sunt deloc mici.
Spitalul Județean de Urgență Bistrița a dat pentru acreditarea din 2015 aproape 160.000 de lei, potrivit managerului Gabriel Lazany. Pentru acreditarea din 2020, cel mai probabil suma va fi cel puțin egală.