0.4 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Cum gătim peștele de Anul Nou ca să ne meargă bine tot anul

Peștele este unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Pentru petrecerea de bun venit a anului 2019, vă prezentăm trei rețete speciale care vă vor ajuta să pregătiți dorada, păstrăvul sau crapul, ca chefii restaurantelor cu stele Michelin.

Peștele nu trebuie să lipsească de pe masa pregătită de Anul Nou! Bistrițeanul.ro vă prezintă trei rețete speciale pregătite de marii chefi bucătari, iar invitații alături de care vă veți distra vă vor lăuda și chiar vă vor ruga să le împărtășiți secretul după care ați pregătit peștele.

Doradă pe pat de legume

Cei care preferă dorada pot opta să „o odihnească” pe un pat de legume atunci când o savurează. Pentru rețeta pe care am ales-o aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 bucăți de pește doradă;
  • 1 lămâie mare;
  • 1 dovlecel verde (zuchinni);
  • 1 ceapă roșie;
  • câteva roșii cherry;
  • 3-4 căței usturoi;
  • câteva fire pătrunjel verde;
  • 2-3 linguri ulei măsline;
  • sare de mare;
  • piper cu lămâie;
  • piper mozaic.

Cum se prepară rețeta dorada pe pat de legume: prima dată se curăță peștele de solzi, se despică pe burtă și i se scot intestinele, după care se spală cu apă rece. Ulterior, se condimentează bucățile de dorada în interior și la exterior cu sare de mare și piper cu lămâie, după care se introduc în burta lor feliile de lămâie și câțiva căței de usturoi.

Dovlecelul este tăiat felii, ceapa, rondele și se pun toate într-un vas termorezistent. Se adaugă și roșiile cherry, se stropește cu uleiul de măsline și se condimentează cu sare de mare și piper mozaic.

Acum a sosit momentul să fie așezați peștii pe patul de legume ca „să se odihnească” în timpul în care stau la cuptor. Acesta se dă la 200 de grade și se bagă timp de aproape 20 de minute până când peștele se rumenește frumos.

La final se asezonează cu pătrunjel verde tocat mărunt și alte legume, după cum ți-e pofta inimii.

Crap în sos de roșii la cuptor

Ca să pregătești crap în sos de roșii delicios la cuptor ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 bucăți de crap;
  • 5 căței usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • busuioc;
  • 1 ceapă mare;
  • 5 roșii.

Mod de preparare a rețetei crap în sos de roșii la cuptor: se amestecă într-o farfurie sarea, pipereul, trei căței de usturoi pisat și busuiocul. Ulterior, se condimentează bucățile de crap și se acoperă cu folie după care se dau la frigider timp de 30 minute.

În blender se adaugă ceapa curățată, usturoiul, roșiile și se blenduiesc.

Ultimii pași înainte de a îi face chiar și pe cei mai mofturoși să poftească la acest preparat sunt: se unge cu ulei vasul termorezistent, după care se adaugă sosul de roșii, deasupra bucățile de crap și se dă la cuptor până scade sosul și se rumenește frumos.

Păstrăv cu legume la cuptor

Dacă vrei să pregătești păstrăv cu legume la cuptor ai nevoie de:

  • 3 bucăți de păstrăv;
  • 2-3 bucăți de morcov;
  • 1 ceapă;
  • 2-3 legaturi de pătrunjel;
  • sare;
  • piper.

Pentru sos meuniere trebuie să folosești: 50-100 g unt; sare + piper și 1-2 lămâi.

Mod de preparare a păstrăvului la cuptor: în primul rând se curăță păstrăvul și se presară peste el sare, piper, după care se unge tava cu unt și se bagă la cuptor.

Morcovul și ceapa se curață și se tăie rondele. Se unge o tavă cu unt după care se pune un pat de pătrunjel tăiat, morcov și ceapa. Se pune păstrăvul și se acoperă și el cu pătrunjel ceapă și morcov.

Ulterior, se dă la cuptor și, după preferințe, se poate servi cu sos de lămâie (sos meuniere).

Cum se prepară sosul meuniere: se topește unul într-o tigaie, se pune pătrunjelul și se lasă pe foc timp de 2-3 minute. Ulterior, se mai adaugă puțină coajă de lămâie și zeamă de la o lămâie întreagă. Se mai lasă pe foc încă 3-4 minute.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...