1.3 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

CUM explică administratorul Pașca valorile mari de care se plâng locatarii din Subcetate

Locatarii unui bloc din Subcetate se plâng de administrator. Aceștia acuză că facturile sunt umflate, administratorul punându-și bani în buzunarul propriu. Marius Pașca a explicat că sunt diferite motive pentru care valorile li se par mari. Mai mult, acesta ar fi achitat „din buzunar” o parte a restanțelor, ca să poată avea curent și lift funcțional.

Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de locatarii unui bloc din Subcetate. Aceștia se plângeau de administrator, acuzându-l de delapidare. Ei susțin că valoarea facturilor de curent pe scară și lift sunt prea mari și că o parte din bani ar ajunge în buzunarul administratorului.

Mai multe despre nemulțumirea lor, aici:

”Administratorul problemă” lovește din nou! Acum e acuzat de delapidare

Marius Pașca a explicat că locatarii acelui bloc au restanțe uriașe. Și că pentru a avea curent pe scară și lift funcțional, ar fi plătit el o parte din restanțe.

Valoarea totală a restanței pe acea scară de bloc, de unde e doamna ce s-a plâns, e de 5.308 lei, la final de luna noiembrie. Dar cu toate astea, au curent pe scară și lift funcțional. Pentru că le-am plătit eu o parte. Și într-adevăr liftul, așa cum spunea și doamna, a fost închis, dar numai pentru vreo două zile. Și asta a fost în luna mai. Atunci am și fost la ei și le-am cerut să-și plătească restanțele ca să putem redeschide liftul”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Marius Pașca.

Acesta a mai spus că întâlnirea respectivă a fost și ultima pe care a făcut-o în zonă, atunci având loc un incident în care ar fi fost ridicat de piept și scuipat.

Atunci le-am cerut să-și caute alt administrator. Dar le trebuie pe cineva care să aibă audit-ul și care să poată prelua. Chiar dacă sunt restanți, pot preda situația, cu condiția ca valoarea restanțelor din tabel să coincidă cu valoarea restanțelor la furnizori. Ori momentan nu e așa, pentru că eu am plătit o parte ca să poată avea curent și lift, ori banii ăia eu nu-i mai văd înapoi dacă predau”, a mai spus administratorul.

Mentenanța liftului costă 357 de lei lunar, și se împarte pe apartamente, în funcție de cota parte individuală. Astfel, cei cu apartamente cu suprafață mai mare plătesc mai mult decât cei cu suprafața mai mică.

Durerea cea mai mare e la plata curentului. Curentul de pe casa scării se cumulează cu cel de la lift, fiind o singură factură. Iar valoarea acesteia se împarte la numărul de persoane care locuiesc efectiv pe scară. Iar în situația de față, din 36 de apartamente, 9 sunt goale, proprietarii fiind plecați în străinătate. De aici vine valoarea mare la curentul electric, per persoană și per apartament.

„Dacă vor să schimbe modul de împărțire a valorii facturii de curent, sau de mentenanță, trebuie să se decidă ei, ca locatari, cum vor să se calculeze, să pună pe o foaie, cu un tabel cu semnăturile de la TOȚI locatarii. Inclusiv de la cei care nu stau în apartament acum. Așa e legea. Dacă nu sunt TOȚI de acord, nu poți schimba nimic pentru că apoi poți fi acționat în instanță. Le-am spus să decidă și să facă tabelul. De doi ani de zile le-am tot spus. Ca în 2018 s-a modificat legea. Până atunci puteai modifica ceva dacă erau de acord două treimi din locatari. Dar acum trebuie toți să-și dea acordul”, a mai spus administratorul.

Mai mult, cu fiecare lună care trece, în care nu-și plătesc datoriile, și penalizările cresc. Iar ca să-i acționezi în instanță pe datornici, sunt cheltuieli în plus, care ar trebui achitate din buzunarul administratorului, și ulterior să și le recupereze.

Acesta a mai explicat că în mod normal, asociația de locatari ar trebui să aibă un contract cu o firmă de salubrizare, cu una de reparațiii, să aibă un fond de rulment, un fond de reparații, dar nu se poate.

Dacă toate ar fi bune, și nu ar fi restanți, da, aș putea pune și astea. Sau să fac un cont în care să plătească. Dar când văd ce restanță au, și că unii nu au plătit și de cinci luni de zile, nu pot să cer bani pentru fond de rulment sau de reparații. Nici nu avem așa ceva. Și când e vreo lucrare de făcut, îi pun pe ei să-și aleagă cu cine să lucreze, ca să nu spună că am eu vreun interes”, a concluzionat Marius Pașca.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...