-0.7 C
Bistrița
duminică, februarie 23, 2025

Cum a ajuns Via Transilvanica să fie mai ofertantă decât un restaurant sofisticat și să ofere drumeților peste 100 de feluri de ciorbe

Cei care au luat la pas Via Transilvanica, cel mai lung traseu de drumeție și anduranță din România au avut parte de o experiență culinară demnă de amintit. Întreg traseul de 1.400 de km a fost extrem de ofertant, mai ofertant decât orice restaurant sofisticat, dând posibilitatea drumeților să guste, de exemplu, din peste 100 de feluri de ciorbe.

Alin Ușeriu, președintele Tășuleasa Social, a vorbit pentru Fundația Civitas pentru Societatea Civilă și Radio GaGa despre cum s-a transformat Via Transilvanica într-o adevărată experiență culinară pentru drumeții care parcurg cel mai lung traseu de drumeție și anduranță din România.

Turiștii și drumeții sunt încurajați să opteze pentru hrana locală din zonele pe care le străbat. Astfel, ei experimentează gusturile autentice din diferite zone românești și susțin producătorii locali. Consumă hrană produsă în apropierea lor, care nu a trecut prin multe etape de procesare și nu a parcurs mii de km să ajungă pe masa lor.

„Eu cred că s-au făcut pași destul de importanți în România și cred că trebuie să rămânem în același trend. În ceea ce ne privește cu Via Transilvanica noi am intrat în acest univers rural, este nu numai fascinant, ci cine trece prin satele din România nu ar avea nevoie de niciun super-magazin pentru o seamă de produse. (…) În proiectul nostru Via Transilvanica, făcând la pas, fiecare sat, el are parte întotdeauna de ce există în sezonul respectiv, în fiecare localitate, dar mai are parte și de specificul zonei, specificul fiecărei localități pe unde trece. Ne-am dat seama că oricât ar fi un restaurant de sofisticat tot nu are cum să aibă probabil sute de feluri, peste 100 de feluri de zămuri și ciorbe, de exemplu. Este cel mai scurt și economic mod de a hrăni oamenii. Participi nu doar la o parte de experiență culinară specifică locului”, a explicat Alin Ușeriu.

Foto: Arhivă

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Locuri de muncă, disponibile și la Cabinetul de psihologie Sutea Rozalia își extinde echipa și caută logoped și pedagog de recuperare. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița, la depozitul AnnaFiori.ro Sărata, STEWO Năsăud sau Restaurant Arena by Casa EMA.

RUBIN Dragobete Drive – Pentru o dragoste care merge mai departe cu Kia, Suzuki, Ssangyong și MG!

Rubin Motors Bistrița – dealer autorizat Kia, Suzuki, Ssangyong și MG îți propune să sărbătorești iubirea cu o experiență auto memorabilă! Participă la campania specială „Dragobete Drive" și ai șansa de a câștiga și o cină romantică la Hotel Roser House – un loc de poveste pe malul lacului Colibița, unde iubirea și peisajul montan se întâlnesc perfect.

5 Soluții simple pentru a-ți atinge obiectivele majore

Achiziționarea unei proprietăți imobiliare, a unei mașini, investiția în educație sau orice alt obiectiv major cu impact pe termen lung poate părea o provocare atunci când apare partea financiară. Însă, există soluții la îndemână care îți vor facilita accesul către planurile tale. Trebuie să știi unde să le cauți și cum să le accesezi.