3.6 C
Bistrița
luni, noiembrie 4, 2024

Cum a ajuns renovarea CN „Liviu Rebreanu” să coste dublu: După 4 ani, lucrările nu sunt gata, iar MIS Grup a dispărut de pe șantier

Reabilitarea și renovarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu” a ajuns să coste la 4 ani de la semnarea contractului de două ori mai mult, valoarea lucrărilor crescând de la 37,9 milioane de lei, la peste 70 de milioane de lei. După 4 ani, lucrările nu sunt gata, muncitorii MIS Grup au dispărut de pe șantier, la Compania Națională de Investiții, care finanțează investiția mai face o licitație de 15,4 milioane de lei pentru lucrări suplimentare.

Compania Națională de Investiții organizează o licitație publică pentru a identifica un constructor care să facă lucrările suplimentare de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Acestea au o valoare de 15,4 milioane de lei și potrivit secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Monica Săsărman includ:

  • reparații structurale locale la planșee și grinzi, finisarea coridoarelor, realizarea de tavane din gips carton rezistente la foc, realizarea pardoselilor din lemn masiv, refacere tavan în sala festivă, restaurare reparații profile ornamentale la pereți și tavane, lucrări la pardoseală, tencuieli sistem de iluminat conform tehnologie, dotările din sălile de clasă și IT actualizate.

Practic, dotările din sălile de clasă și IT stabilite în 2020 nu mai sunt actuale, iar reactualizarea lor costă. De asemenea, se pare că suprafețele deteriorate au fost mai extinse decât se estimase inițial. Acestea sunt singurele explicații care vin să susțină această sumă enormă pe care CNI o plătește în plus.

Contractul a fost semnat în anul 2020 și a avut o valoare de 37,9 milioane de lei! Acesta a fost adiționat până a ajuns la 57,5 milioane de lei, din care 13,5 milioane de lei au reprezentat doar ajustări și taxe. La cele 57,5 milioane de lei se mai adaugă și lucrările suplimentare care fac obiectul unui alt contract în valoare de 15,4 milioane de lei.

În total, reabilitarea CN „Liviu Rebreanu” înghite exorbitanta sumă de peste 70 de milioane de lei.

Secretarul de stat Monica Săsărman a recunoscut că nu a făcut nicio vizită pe șantier, deși CNI, instituția care finanțează lucrarea, este în subordinea ministerului unde lucrează, iar investiția se derulează tocmai în Bistrița, orașul de unde provine.

Aceasta nu știa nici de faptul că CNI a cerut sistarea lucrărilor și că pe șantier luna aceasta n-a fost picior de muncitor de la MIS Grup. Monica Săsărman n-a putut să spună, în conferința de presă pe care a susținut-o, nici care este stadiul lucrărilor și nici când va fi finalizată investiția.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FAN Courier angajează curieri puși pe treabă din Sângeorz Băi și Bistrița. NOI Locuri de muncă, la TeraSteel, GB Instaplan și Sanovil

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la TeraSteel care angajează operatori producție. FAN Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi, iar la GB Instaplan Bistrița se caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. Oferta completă, mai jos: 

GUMIX Bistrița: Servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație! Inclusiv HOTEL pentru cauciucuri

Băieții de la GUMIX aduc bistrițenilor servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație. Profesionalismul...

Descoperă duo-ul perfect pentru o igienă bucală corespunzătoare!

Menținerea unei igiene orale corespunzătoare este esențială pentru sănătatea dinților și a gingiilor. În ultimii ani, tehnologia a adus o serie de inovații în domeniul îngrijirii dentare, cele mai notabile fiind irigatorul bucal și periuța de dinți electrică.