„Hai să dăm valoare deșeurilor!” Acesta este mesajul principal al campaniei de conștientizare derulate de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Supercom. Iar un mijloc de informare eficient sunt inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița Năsăud.
Prin activitatea de verificare și monitorizare, inspectorii ADI Deșeuri BN verifică zilnic peste 800 de pubele – atât pentru deșeurile menajere, cât și pentru deșeurile reciclabile.
„Comunicarea directă cu cetățenii și exemplificarea la fața locului despre cum trebuie să fie colectate selectiv corect deșeurile sunt instrumente eficiente. Acestea schimbă percepția oamenilor cu privire la gestionarea deșeurilor.
Este foarte important să NU aruncăm deșeurile reciclabile în pubela neagră pentru deșeuri menajere. Este ca și cum am arunca bani la gunoi. Deoarece deșeurile menajere sunt depozitate direct pe groapă și nu intră în stația de sortare”, avertizează Cristian Marius Niculae, directorul ADI Deșeuri BN.
Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud vor continua acțiunile de verificare și monitorizare a pubelelor de colectare în tot județul.
Scopul acestor verificări este ca lucrurile să se facă mai bine decât până acum.
„Am reușit, în ultimii doi ani, să creștem gradul de valorificare prin vânzare a deșeurilor colectate ca și reciclabile, de la 11% la 30%. Iar ce nu se poate vinde valorificăm energetic. Practic tot ce se colectează ca și reciclabil se deviază de la depozitare și nu se mai aruncă pe groapă.
Le mulțumim și îi felicităm pe cei care au înțeles demersul nostru și care s-au alăturat eforturilor noastre de a colecta selectiv deșeurile generate în gospodărie”, a mai transmis Cristian Marius Niculae.
OM harnic si priceput domnul director invata pe mocicosii jud. BN sa nu mai murdareasca cu murdarii mama NATURA .
Bravo CRISTIAN NICULAE !
Pt. ADI Deșeuri: Când verificați și operatorul de salubritate, domnilor??? Aveți idee că în zonele rurale NU RIDICĂ NIMENI DEȘEURILE DE HÂRTIE??? Pe tot parcursul anului 2023 nu mi-a ridicat nimeni sacul albastru și nici cel verde fără un apel telefonic în prealabil și eram întrebat la ce adresă să vină, că dovadă în plus că nu umblau din poartă în poartă. Chiar în acest moment stau cu deșeurile la poartă de 2 zile, după apelurile telefonice de rigoare în care mi s-a comunicat că ,,se rezolvă”. Cum se poate să plătim niște servicii de care nu beneficiem și să ne rugăm de SUPERCOM pe banii noștri, iar ADI DEȘEURI să ne urecheze tot pe noi??? Nu e corect, nu e normal, nu e logic. Culmea frustrării colectării selective.🤬🤬🤬
Colectare selectiva, da eu nu inteleg ceva: de ce sticla de ulei, de lapte, etc se arunca la menajer? Adica, conform instructiunilor, reciclabil inseamna curat. Adica nu rezolvam nimic cu colectarea selectiva dinoment ce cel mai mult plastic si metal e murdar si il aruncam la menajer…