4.5 C
Bistrița
marți, noiembrie 5, 2024

Corpul de Control al ADI Deșeuri își începe activitatea. Ce trebuie să știți despre depozitarea deșeurilor reciclabile

Oamenii care locuiesc la casă și dețin pubele galbene pentru selectarea deșeurilor vor depozita doar deșeuri curățate. Pubela galbenă va conține doar deșeuri curate: sticle din plastic, doze de aluminiu, folii sau cutii de conserve. Corpul de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud își începe activitatea cu informări de acest gen.

Cele 60 000 de pubele galbene din gospodăriile bistrițenilor vor fi etichetate în perioada următoare cu afișe informative privind depozitarea corectă a deșeurilor reciclabile.

Potrivit șefului ADI Deșeuri, Cristian Marius Niculaie, într-o primă fază, inspectorii corpului de control vor face informarea cetățenilor referitor la modul de depozitare în pubela galbenă. O a doua componentă va fi informarea privind depozitarea în pubela neagră a deșeurilor menajere.

Corpul de Control al ADI Deșeuri, nou înființat, va desfășura etichetarea pubelelor și informarea cetățenilor, până la data de 1 noiembrie 2021. Ulterior, inspectorii vor căuta în fiecare pubelă, iar acolo unde deșeurile vor fi necorespunzătoare, se va refuza ridicarea gunoaielor. Dacă nici așa oamenii nu vor înțelege să depoziteze în mod corespunzător, vor primi amenzi de la 100 la 300 de lei”, ne-a declarat șeful ADI Deșeuri, Cristian Marius Niculaie.

Etichetele explică în mod clar ce tip de deșeuri ajung în pubela galbenă, respectiv:

  • PET-uri și ambalaje din plastic ale produselor cosmetice și ale detergenților;
  • Folii și pungi din plastic;
  • Doze din aluminiu, spray-uri cosmetice și alimentare;
  • Conserve și alte recipiente din metal;
  • Alte deșeuri din plastic și metal;

Cetățenii trebuie să știe că deșeurile pe care le punem în pubela galbenă trebuie să fie curate. Pet-urile de la ulei, caserolele și recipienții produselor lactate, trebuie să fie spălate înainte de depozitarea în pubela galbenă. În caz contrar, deșeurile nespălate se pun în pubela neagră. Astfel, avem șanse să creștem valoarea deșeurilor pe care le predăm ca reciclabil”, a mai arătat șeful ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

În paralel, inspectorii vor derula acțiuni de control cu scopul de a identifica acele cazuri de abandon al gunoaielor în natură. Amenzile pentru abandonul gunoaielor la voia întâmplării sunt maxim 2000 de lei pentru persoane fizice și maxim 20 000 de lei pentru persoane juridice.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Dar saci gratuiti nu dati? Programul de ridicare a deșeurilor din pubelele galbene in Unirea,era la doua saptamâni.Acum daca apareți pe la vreo 3 saptamâni..Voi ,cereti,dar calitatea serviciului oferit e sublim dar lipsește cu desavarsire. Vreti sa fiti ca afara dar voi incepeti cu sfârșitul. Intai adunati gunoaiele la timp,dați saci,si apoi sa aveti pretentii.Stiati ca in Germania,Austria,tările pe care vreti sa le copiati,oamenii primesc suluri de saci galben pe famile nu pe un cartier intreg?
    Voi in loc sa incepeti cu capul munca o ,incepeti cu partea dorsala.Fara un bun exemplu ,degeaba aveti pretentii de la oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FAN Courier angajează curieri puși pe treabă din Sângeorz Băi și Bistrița. NOI Locuri de muncă, la TeraSteel, GB Instaplan și Sanovil

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la TeraSteel care angajează operatori producție. FAN Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi, iar la GB Instaplan Bistrița se caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. Oferta completă, mai jos: 

GUMIX Bistrița: Servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație! Inclusiv HOTEL pentru cauciucuri

Băieții de la GUMIX aduc bistrițenilor servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație. Profesionalismul...

Descoperă duo-ul perfect pentru o igienă bucală corespunzătoare!

Menținerea unei igiene orale corespunzătoare este esențială pentru sănătatea dinților și a gingiilor. În ultimii ani, tehnologia a adus o serie de inovații în domeniul îngrijirii dentare, cele mai notabile fiind irigatorul bucal și periuța de dinți electrică.