30 de copii din comunitatea romă din Năsăud vor merge împreună la librărie pentru a descoperi misterul cărților.
Ce este o librărie pentru un copil din comunitățile defavorizate de lângă noi?
Întrebarea vine din partea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, inițiatorul acestui proiect pentru integrarea copiilor care provin din comunități minoritare.
30 de copii, elevi ai școlilor din Năsăud, vor avea parte de o vizită specială, la librărie. Unii dintre ei vor fi acolo pentru prima dată. Dar acesta nu este un impediment pentru a descoperi farmecul tiparului și cuvintelor care, alături puse, devin povești.
Evenimentul este inițiat de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, iar parteneri sunt Primăria Oraşului Năsăud şi Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Structura Valea Spinului.
„Marţi, 18 octombrie, o să mergem la librărie și o să ne însoțească 30 de COPII din comunitatea romă din Năsăud. Da, copii cu litere mari pentru că asta sunt în primul rând, asta ar trebui să vedem când îi întâlnim pe stradă. Nu sărăcia, nu etnia, nu şansa sau neșansa lor. Să le dăm ocazia de a cunoaște, de a visa, de a imagina o lume în care să pătrunzi într-un spațiu al unei librarii nu este o întâmplare.
Evenimentul face parte din programul pentru minorităţi naţionale al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud. Parteneri în acest proiect ne sunt Primăria Oraşului Năsăud şi Şcoală Gimnazială “Mihai Eminescu” structura Valea Spinului”, a transmis Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.
La discuțiile cu invitații va participa preotul din Lușca, Crin-Triandafil Theodorescu.
foto: Cultura la dubă