Când ne gândim la Administrația Locală actuală a Bistriței (Primar, Viceprimari, Administratorul orașului) termenul care o definește cel mai bine este PROCRASTINARE.
În DEX, definiţia acestui termen este următoarea: PROCRASTINÁ, procrastinez, vb. I. Tranz. (Liv.) A amâna în mod nejustificat începerea unei acţiuni, în special din cauza neglijenţei habituale sau a lenei; a temporiza, a tărăgăna, a tergiversa. Etimologie: lat. prōcrastinātum: pro– („pentru”) și crastinus („ce ţine de ziua de mâine”).
Câteva exemple succinte care ne vin în minte:
- toaletarea arborilor se face doar după ce furtunile doboară copacii și provoacă pagube materiale ⇒ PROCRASTINARE
- iarba se cosește când este de un metru și se pune presiune din partea populației și a presei ⇒ PROCRASTINARE
- finalizarea pistelor de biciclete se tergiversează nejustificat făcând imposibilă realizarea scopului final: reducerea traficului auto și încurajarea utilizării bicicletei ca mijloc de transport. Lipsa locurilor de parcare rezultate în urma acestui proiect este doar o scuză lamentabilă menită să ascundă incapacitatea administrației actuale de a se organiza și a crea parcări alternative, în zonele rezidențiale, chiar în locul fostelor puncte termice ⇒ PROCRASTINARE
- renunțarea la Centrul Intermodal și la bani europeni; decât să își dea bătăi de cap și găsească soluții la problemele pe care le ridică un proiect de anvergura aceasta au preferat să-l abandoneze și să renunțe la bani europeni. Suntem curioși dacă Curtea de Conturi va imputa celor care au decis să abandoneze acest proiect banii deja cheltuiți de primărie ⇒ PROCRASTINARE
- auditul anunțat cu mare vâlvă în timpul campaniei electorale se lasă așteptat. Tot ce a reușit administrația până în prezent a fost să intre în conflict cu o firmă de audit, pe care tot ei au selectat-o ⇒ PROCRASTINARE
Lista ar putea continua cu multe astfel de exemple: eradicarea cerșetoriei, digitalizarea serviciilor primăriei…
Poate cel mai reprezentativ lucru, care confirma tot ce a fost enumerat mai sus legat de administrația locală actuală, este faptul ca execuția bugetară pe dezvoltare este de doar aproximativ 14,5% (INACCEPTABIL).
În schimb, bugetul de funcționare este de 3 ori mai mare.
Probabil că Administrația Turc, consideră că este important să îngrașe organigrama primăriei cu consilieri personali, plătiți cu salarii mari, consilieri care să intre în conflicte cu presa locală.
Vom reveni cu un nou termen care să definească cel mai bine expresia „tăietori de panglici la proiecte la care nu au avut nici o contribuție”. Dacă aveți propuneri care să definească astfel de administratori, vă rugăm să îl scrieți în comentarii.
Grupul Consilierilor Municipali PSD
Mintomani. Fățarnici. Narcisiști. Manipulatori în declarații. Doritori de a da bine în fața lumii când de fapt interesele lor primează.
Nu că administrația PSD ar fi fost mai bună.
Dar metodele actualilor sfidează cel mai elementar bun simț. Te mint pe față cu tuoeu.
Era de așteptat. Promisiunile sunt doar pentru campanie, după nu se mai întâmplă nimic.
Ce piste de biciclete, domnule? Locuri de parcare… Dezamăgire totala.
Pârtie… Struț… Deneș
Pfui ce complicat.. Pai dacă ar fi sa analizam activitatea primarului din primul an de mandat nu cred ca ar fi prea multe lucruri de dezbătut. Slabut as zice… Noo.. Dacă inrosim trecerile de pietoni, peste gropi și denivelări e bine. Suntem pe drumul cel bun
Cel mai incompetent primar pe care la avut Bistrita.Din pacate această coaliție de incompetenți ne vă distruge țara cum nu a facut-o nici macar ciuma rosie,sper ca la alegeri să meargă pe urmele taranistilor.