Discuții în ședința de Consiliu Județean de ieri pe marginea tarifului la apă. „Cer să se găsească o soluție de ieftinire a taxei. Avem cele mai mari prețuri din țară și cele mai mici salarii!”, a intervenit consilierul Samuel Coman.
Consilierii județenei s-au întrunit ieri în ședința ordinară lunară. S-au votat mai multe proiecte, pe care le puteți consulta AICI.
La final, consilierul liberal Samuel Coman a cerut prețuri mai mici la apă.
„Avem o problemă, ca județ, cu prețul la apă. Avem unul dintre cele mai mari prețuri la apă din țară. Și cele mai mici salarii, dacă ne uităm la statistica care a apărut recent, salarii medii. Am înțeles că vor fi investiții pentru a avea energie proprie, prin folosirea de panouri fotovoltaice. Și atunci cred că și executivul, n-ar fi rău să se gândească, pentru anul ce vine, să încercăm puțină ieftinire a prețului la apă.
Sa știți că e împovărător în județ, pentru cei ce au o familie medie sau mare, să plătească și peste 300 de lei la apă. Mi se pare mult! Deci am putea gândi o soluție ca să nu mai fim pe primele locuri, totuși, la prețul la apă. Că unii au salariile duble față de noi și prețuri mai mici. Deci trebuie să ne uităm la situația pe care noi o avem.
Și nu la noi individual, ci la populația generală din județ. Nu e normal cine are o situație financiară mai bună să aibă prețurile la apă mai mici. Deci să ne gândim puțin la populație și atunci găsim surse pe anul ce vine ca să ieftinim. Nu vorbesc de un 40-30 % mai ieftin. Dar măcar cu un 6 – 7 %. Cred că e important pentru populație să vadă că nu numai mărim! Prețurile la curent au scăzut, deci nu mai există motiv pentru prețuri mari la apă. Sper ca până în toamnă, executivul să găsească soluții ca de la anul să avem prețuri mai mici la apă”, a intervenit Samuel Coman.
„Domnul Șandru (n.r. – directorul Aquabis) este aici și a luat act de solicitarea dumneavoastră!”, a concluzionat vicepreședintele CJ BN, Camelia Tabără.
Tarifele la apă
Conform statisticilor naționale, cele mai mici salarii din România – salariul mediu net – se înregistrează în Maramureș, Harghita și Bistrița-Năsăud unde valoarea acestuia este doar în jur de 540 de euro pe lună.