Prezent la Bistrițeanul Live, Gabriel Lazany, care săptămâna viitoare va prelua funcția de primar al Bistriței și va părăsi Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, a vorbit despre cum se desfășoară concursurile pentru posturile vacante din spital. Potrivit acestuia, toate concursurile sunt filmate. Asistenții care vor să se angajeze la spital trebuie să dea o probă de lucru cu calculatorul, dar și să susțină un interviu cu un psiholog, în urma căruia i se face un profil psihologic. Pe lângă experiență si Bacalaureat, managerul Gabriel Lazany lua în calcul inclusiv cum se exprimau în scris asistenții.
Numărul de angajați din Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița a crescut în ultimele două decenii de la 1142 de angajați, la 1650. Creșterea se datorează în special dezvoltării unității medicale.
Prezent la Bistrițeanul Live, managerul Gabriel Lazany, care săptămâna viitoare părăsește unitatea medicală și preia Primăria Bistrița, a povestit cum se desfășoară concursurile în Spitalul Clinic Județean de Urgență. Acesta intenționeazā să preia și dezvolte modelul și la Primăria Bistrița.
„Am introdus de la început filmarea concursurilor, pentru a nu exista niciun dubiu. Procedura de concurs pentru asistenții medicali nu era foarte bună pentru ceea ce îmi doream eu. Am schimbat toata arhitectura concursului dat pentru asistenții medicali. Proba eliminatorie era cea de lucrul pe calculator, pentru asistenții medicali, pentru că ei lucrează cu calculatorul. Am introdus dosarul profesional, care nu exista nicăieri în România. Am punctat experiența în domeniu, am punctat absența sau prezența Bacalaureatului, am punctat voluntariatul”, a declarat Gabriel Lazany, la Bistrițeanul Live.
Acesta a mai introdus și interviurile cu un psiholog, în urma cărora, fiecărui candidat i se făcea un profil psihologic. Acesta ajuta la îndrumarea spre specialitățile din spital care li se potrivesc.
La proba scrisă se ținea cont inclusiv de cum se exprimau candidații în scris, iar la proba practică se foloseau manechine simulator. Asistenții trebuiau să salute „pacientul” și se puncta inclusiv dacă s-a dezinfectat sau nu la intrarea în salon.
Emisiunea la care a fost invitat Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:
E binevenita orice investitie in sanatate privata sau publica, dar sa stiti ca mai sunt clinici / cabinete de drenaj limfatic atat in oras cat si in tara. Nu dau nume, dar cu un simplu google si gasiti destule.