0.3 C
Bistrița
joi, ianuarie 23, 2025

Concurs de modelare 3D pentru pasionații de robotică! Câștigătorii intră fără examen la UTCN Extensia Bistrița

Premieră pentru extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca! Elevii de liceu își vor putea modela 3D propriul robot! În urma unui concurs, cei mai buni au garantată admiterea la facultate.

Pasionații de robotică din 6 licee ale județului au posibilitatea să își ducă pasiunea la alt nivel.

Astăzi, 24 martie, la inițiativa departamentului Ingineria Proiectării și Robotică din cadrul Facultăți de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Productiei din UTCN a avut loc prima sesiune informativă de inițiere gratuită în proiectare asistată pentru elevii de liceu.

Au participat elevi din Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Colegiul Național „Andrei Mureşanu”, Colegiul Tehnic Infoel, Colegiul Național „Petru Rareş” din Beclean, Colegiul Național „George Coşbuc” din Năsăud şi Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sângeorz-Băi.

Demersul este parte a programului „SolidWorks Mastermind Challenge – Concurs de modelare 3D pentru elevi”.

La final, echipe formate din elevii celor 6 licee din județ se vor întrece în cadrul unui concurs bazat pe principii inovatoare din inginerie.

S-a dat start-ul înscrierilor!

Odată cu deschiderea noului spațiu de pe pietonal, conducerea universității a prioritizat accesul elevilor din Bistrița-Năsăud la tot felul de manisfestări. Pentru a-i sprijinii în decizia cu privire la admitere și a le oferi în același timp posibilitatea să lucreze cu softuri la zi, UTCN s-au gândit la o provocare inedită.

„Punem la dispoziție un curs intensiv pentru clasele a 11-a și a 12-a cu o durată de o lună de zile, a câte 4 – 6 ore pe săptămână. O parte va fi online și o parte față în față.

La final, participanții vor primi o licență pentru a putea lucra și a-și exersa capacitățile până la finalul anului școlar.

După cele 10 cursuri, vom organiza și un concurs de premiere în cadrul căruia cei mai buni vor primi o diplomă emisă de UTCN cu care se vor mândri peste ani. În plus, documentul le va garanta primilor trei premiați admiterea în cadrul universității noastre”, a transmis dr. inginer Călin Neamțu, aflat la conducerea departamentului.

Ce vor învăța tinerii?

Pe scurt, fiecare echipă trebuie să își modeleze propriul robot, prin intermediul unui soft de ultimă generație.

„Vom începe cu partea de basic până la asamblare. Dacă vor dori să continue, îi vom susține cu prelungirea lincenței în fiecare an, pentru a duce la capăt lucrările robotizate și astfel să transmită infomații mai departe generațiilor viitoare”, a mai completat profesorul Călin Neamțu.

În prezent, fabricile apelează tot mai des la sisteme robotizate pentru a compensa deficitul de forță de muncă. Meseriile se schimbă, iar roboții devin tot mai accesibili ca preț.

Adela Cosma 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...