Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR) anunță alăturarea unui nou membru de calibru în cadrul organizației: compania TeraPlast, parte a Grupului TeraPlast, cel mai mare procesator de polimeri din estul Europei.
Compania bistrițeană Teraplast, care este cel mai mare procesator de polimeri din estul Europei, s-a alăturat Asociației Profesionale a Producătorilor de Cabluri din România.
„Îi urăm bun venit companiei TeraPlast în APPCR și suntem încrezători că împreună, alături de toți membrii noștri, vom face pași importanți pentru a ne onora misiunea. Industria cablurilor și a industriilor conexe este un element esențial pentru rețele moderne de transport de energie, comunicații și date, iar noi suntem dedicați găsirii soluțiilor menite să susțină siguranța, durabilitatea ecologică și inovarea în cadrul acesteia. Avem membri puternici, cu experiență, lideri în segmentele lor, ale căror perspective aduc valoare și relevanță inițiativelor noastre„, a declarat Cristian Gheorghe, Președintele APPCR.
Directorul general al Teraplast, Alexandru Stânean spune că compania pe care o reprezintă poate contribui cu expertiză la îndeplinirea obiectivelor asociației:
„Portofoliul nostru de instalații se dezvoltă constant prin investiții în extindere și dezvoltare de noi produse românești de calitate. Dovadă stă și soluția recent lansată, TeraDuct, pentru infrastructura de telecomunicații. Suntem singurul producător de microtuburi pentru fibră optică din România. Dincolo de dezvoltările interne, ne implicăm în inițiative care au scopul de a contribui la dezvoltarea piețelor pe care activăm. APPCR vine cu o agendă solidă în domeniul producției de cabluri, iar noi putem contribui cu expertiză la îndeplinirea obiectivelor asociației”, a precizat Alexandru Stânean, Director General, Teraplast.
Activitatea asociației urmărește crearea unei punți de dialog între părțile interesate, cu scopul schimbului de expertiză, având ca obiectiv dezvoltarea durabilă a pieței locale de cabluri.
Misiunea APPCR este aceea de a proteja, promova și dezvolta interesele producătorilor de cabluri, precum și ale participanților în industria conexă acestora, din România.
În acest scop, aceasta reprezintă interesele comune ale membrilor să în fața autorităților naționale, precum și față de instituțiile Uniunii Europene sau de orice alte părți interesate.