Chitariștii din Bistrița care se pregătesc cu profesorul Valentin Pop de la Liceul „Tudor Jarda” au participat recent la o competiție foarte dificilă. Toți cei șase elevi s-au întors acasă cu premii I și II.
Tinerii chitariști din Bistrița au participat în acest weekend la cea de-a doua ediție Transilvania Youth Guitar Competition.
Evenimentul a reunit aproape 100 de chitariști din București, Brăila, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Baia Mare, Târgu Mureș, Cluj, Alba Iulia, Deva și Bistrița.
„A fost un concurs dificil. Au participat aproape 100 de chitariști din întreaga țară, ceea ce este foarte mult, având în vedere că a fost doar competiție. Alte asemenea concursuri sunt însoțite de concerte, cursuri de măiestrie și alte evenimente muzicale. Pentru un concurs care nu este dublat de evenimente, este o prezență importantă. Sunt foarte mândru de elevii mei. Toți s-au pregătit foarte bine și au cucerit premii I și II”, a explicat profesorul Valentin Pop, pentru Bistrițeanul.ro.
De la Liceul „Tudor Jarda” din Bistrița au participat
- Victor Bojor (clasa a VI-a) – Premiul I
- Maria Tiron (clasa a VII-a) – Premiul I
- Ruth Hădărău (clasa a IV-a) – Premiul II.
- Carolina Bauer (clasa a XII-a) – Premiul II
Alături de ei, și-au încercat măiestria alți doi copii din oraș care studiază chitara clasică alături de același profesor – Valentin Pop. Este vorba despre Matei Curtuiuș (clasa a III-a, Premiul I) și Irisz Szabo (clasa a II-a, Premiul I).
„Toate aceste concursuri sunt un instrument didactic foarte bun. Îi motivează enorm pe copii care ajung să studieze de bună-voie, pentru a se pregăti Se oferă și premii în bani, care îi stimulează și mai mult pe copii.
Este bine-venit acest concurs mai ales în această perioadă. Pentru că, în programul competițional la chitară, începutul anului este o perioadă „moartă”. Competițiile la chitară încep abia îân martie. Așa că un concurs în februarie, reprezintă un fel de check-point. Îi stimulează pe copii să-și parcurgă mai repede partiturile pe care vor să le prezinte la următoarele concursuri. Asta îmi doresc să-i învăț: că participă la o competiție cu ei înșiși. Că e important să cânte bine. Să se bucure de cei care cântă mai bine, să observe ce sună mai frumos la concurentul mai bun…”, ne-a povestit profesorul Valentin Pop.