Chef Elena Rus a deschis unul dintre primele puncte gastronomice locale din Bistrița-Năsăud. Acesta este în localitatea Tiha Bârgăului și are o capacitate de 12 persoane, care vor avea parte de preparate culinare după rețete specifice zonei.
De chef Elena Rus sigur vă aduceți aminte de la showul culinar Chefi la Cuțite și mai apoi de la emisiunea lui Horia Vârlan, Alege Rețeta Națională. Aceasta a dezvoltat unul dintre primele puncte gastronomice locale din județ în localitatea unde trăiește – Tiha Bârgăului.
Acolo, turiștii și cei care vor o experiență culinară autentică românească pot să servească masa, după rețete specifice zonei. Capacitatea punctului gastronomic local dezvoltat de Elena Rus este de 12 persoane.
Printre cei care au promovat acest model de business, care este mai ușor de pus în practică decât un restaurant, de exemplu, se numără și vicepreședintele Consiliului Județean Camelia Tabără.
„Elementele dosarului de autorizare sunt cu mult mai simple decât cele ale unui restaurant și multe gospodării din județul nostru ar putea face acest lucru. Într-o perioadă în care așteptăm ca mulți drumeți să ne treacă pragul, micii întreprinzători interesați pot îndrăzni la o asemenea alternativă”, notează Camelia Tabără.