Centrul de radioterapie care se va ridica lângă Secția de Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița de pe strada Alba Iulia va costa 4,7 milioane de euro și ar urma să fie gata în 3 ani, potrivit unui memoriu al investitorului.
Rețeaua MedEuropa din Brașov care pregătește centrul de radioterapie de la Bistrița a depus deja un memoriu la Agenția pentru Protecția Mediului, pentru obținerea avizelor necesare pentru investiție.
Consiliul Județean a pus la dispoziție terenul pentru centrul de radioterapie, situat în vecinătatea Secției de Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență, de pe strada Alba Iulia. Contractul de concesiune a fost semnat acum fix un an și are o durată de 49 de ani.
Clădirea va avea două etaje. În curte va fi amenajată o parcare pentru 17 locuri.La parter va funcționa o recepție, grupuri sanitare pentru pacienți și personalul medicale, vestiare, camere pentru medici, două încăperi pentru radioterapie și laborator cu duș. La etajul I va funcționa o cameră pentru mamografii, una pentru determinare densitate osoasă, cabinete medicale, cameră CT, cameră Rx, cameră RMN, vestiare, grupuri sanitare și mai multe cabinete medicale. La etajul al doilea vor fi cabinete medicale, zonă pentru spitalizarea de zi, oficiul alimentar, o zonă administrativă, birourile medicilor și chiar și o chicinetă.
Învestiția va ajunge la 4,7 milioane de lei, iar perioada de implementare se întinde pe 36 de ani, adică 3 ani
„În unitatea medicală se va organiza un centru de radioterapie dotat cu două acceleratoare de particule de generație actuală cu o zonă de spitalizare de zi cu 5 paturi și ambulatoriu în specialitatea radioterpie, oncologie. Alături de acesta, va funcționa și o imagistică medicală, cu zonă pentru scintigrafie la parter, respectiv un computer tomograf, RMN, cameră Rx, cameră DEXA și cameră MAMMOMAT la etajul 1. Unitatea medicală își va desfășura acivitatea de asistență medicală în regim ambulatoriu și spitalizare de zi, respectiv cu o durată de internare de maxim 12 ore, pentru care nu este necesară asigurarea unor spații de dormit peste noapte”, se mai arată în memoriul depus la APM Bistrița-Năsăud.