„Școala de Mers pe Munte” te învață să asculți muntele! Proiectul Asociației Tășuleasa Social continuă și ajunge la ediția cu numărul 5. Anul acesta, 200 de persoane din toată țara și din Republica Moldova vor avea ocazia să afle secretele muntelui.
Pentru Tășuleasa Social „Şcoala de mers pe munte” a devenit deja tradiție! Anul acesta se desfășoară ediția cu numărul 5 a proiectului. În 2019 secretele muntelui vor fi descifrate de 200 de persoane cu vârsta peste 18 ani din toată ţara, dar și din Republica Moldova. „Cursurile” se vor întinde pe patru zile şi vor conţine şi o probă practică, şi anume, o drumeţie de două zile în Munţii Călimani.
Cei care vor participa la „Şcoala de mers pe munte” vor dobândi informaţii despre cum se merge pe munte, orientare turistică, primul ajutor, cum se campează sau ce trebuie să facă în caz că îi prind tunetele şi fulgerele pe munte.
„Vei participa timp de 2 zile la workshop-uri în campusul Tășuleasa Social, în cadrul cărora vom vorbi despre: orientare turistică, campare, pregătirea echipamentului, decizii în situații neprevăzute, noțiuni de prim-ajutor, despre etică pe munte și multe altele. În următoarele 2 zile și 2 nopți, împreună cu instructorii grupei, vom aplica cele învățate într-o drumeție cu campare și dormit la cort, în Munții Călimani”, informează organizatorii pe pagina oficială a asociației.
Programul se va desfăşura în perioada 31 iulie -18 august. Vestea bună pentru cei care vor să beneficieze de experiența și secretele muntelui este faptul că taxa de participare este doar 100 lei și se va face sub formă de donație! Tăşuleasa Social pune la dispoziţia participanţilor spaţii de cazare, grup sanitar, sală de mese, precum şi materiale necesare drumeţiei pe munte: cort, sac de dormit, izopren şi rucsaci şi truse de prim ajutor. De asemenea, sunt asigurate 3 mese pe zi pentru cele patru zile de workshop.
Pentru înscriere și informații suplimentare despre „Școala de mers pe munte”, puteți accesa pagina Asociației Tășuleasa Social.
Foto: Școala de mers pe munte