Curtea Constituțională a României a decis ieri că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională. Astfel, parlamentarii primesc pensiile speciale sistate anul trecut.
Ieri, judecătorii Curții Constituționale a României s-au pronunțat cu privire la pensiile speciale ale parlamentarilor. Acestea fuseseră suspendate anul trecut în luna ianuarie.
Peste 70 de foști parlamentari din țară au cerut în instanță să primească înapoi pensiile speciale. Toate dosarele au fost însă suspendate, judecătorii așteptând decizia Curții Constituționale.
Potrivit acesteia, suspendarea pensiilor speciale este neconstituțională, astfel că parlamentarii își vor primi pensiile speciale pe ultimele 15 luni.
Printre cei care au acționat în judecată Camera Deputaților și Senatul și și-au cerut pensiile speciale în instanță s-au numărat și 7 parlamentari din Bistrița-Năsăud: Ilieșiu Viorel, Ioan Oltean, Pupeză Viorel, Rus Emil, Scurtu Emil, Sconea Ioan și Țintean Ioan.
Mai puteți citi pe această temă:
Foto: gândul.info
Huooo…. nemernici vânzători de țară!!
Prin decizia de neconstituţionalitate a legii prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, Curtea Constituţională a României (CCR) a demonstrat incă odată că este o institutie puternic politizată care prin actiuni anacronice a sabotat constant toate încercările de modernizare a societătii românesti. Asadar, parlamentarii își recapătă privilegiile și îi vor sfida în continuare pe românii obișnuiți, care , după o viață de muncă au niste pensii de mizerie.
Dincolo de ticălosia CCR se află ipocrizia PSD care anul trecut a insistat ca proiectul lor de de lege privind desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie cel adoptat. Acum PSD-istii sustin din nou că ei nu sunt de acord cu pensiile speciale pentru parlamentari si că vor repeta procedura ori de câte ori va decide CCR că este nevoie, până când, într-un final se va ajunge la rezultatul dorit. Ipocrizia este că prin aceste tergiversări parlamentarii beneficiază de pensii nesimtite. Pe de altă parte, duplicitatea PSD este evidentă când se pronuntă categoric fără pensii speciale pentru parlamentari, fara sa faca acelasi lucru cu pensiile speciale ale primarilor care au fost introduse prin Codul Administrativ în timpul guvernului Dăncilă în anul 2019. Chiar dacă pensiile speciale ale primarilor nu au intrat niciodată în plată, legea fiind prorogată pe termen limitat, urmând ca după expirarea termenului de amânare să producă efecte. De aceea si in acest caz este nevoie de abrogarea legii. Chiar dacă, la nivel declarativ, PNL și PSD au afirmat că susțin eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali, acțiunea lor din Parlament demonstrează contrariul.
Nu va mai tot imbatatzi cu apa rece ! ” Pensiile si salariile ” SPECIALE … niciodata nu vor dispare ! Reducandu-le… se vor ” transforma ” in altfel de ” venituri „… ( cred ca pricepeti ) . Vretzi voi sa credeti ca vaca odata obisnuita cu iarba verde… o sa-i placa mai bine … ” paiele uscate ” ?!