Părinții din Bistrița care își doresc copii creativi, responsabili și disciplinați pot să-i ajute să ia o decizie înțeleaptă! Liceul de Muzică „Tudor Jarda” organizează Admitere în clasa a IX-a, la specializările Muzică și Pedagogic (Învățător / Educator).
Cei care doresc să studieze Muzica sau Pedagogia-Psihologia au ocazia acum să-și anunțe opțiunea. Profesorii de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” pregătesc deja admiterea pentru anul școlar 2022 – 2023.
Pentru anul școlar 2022-2023, Liceul de Muzică „Tudor Jarda” are două specializări:
- Muzică (Canto clasic, Canto popular, Instrument, Teorie-Solfegiu-Dicteu);
- Profil Pedagogic, specializarea Învățător-Educator.
Elevii de clasa a VIII -a care doresc să devină elevi ai liceului de muzică sunt rugați să completeze un formular. Acesta este disponibil AICI.
„Este un formular care ne va ajuta să centralizăm preferințele dumneavoastră. Asta nu înseamnă cu sunteți automat admiși ca elevi ai Liceului de Muzică Tudor Jarda. Dar veți fi în contact cu noi, pentru eventuale nelămuriri.
Dacă nu reușiți să accesați link-ul, vă rugăm să scrieți numele elevei / elevului, numărul dvs de tel, adresa de email, școala de proveniență pe pagina de facebook a liceului. Vom prelua și de acolo opțiunile dumneavoastră”, au transmis profesorii instituției.
De asemenea, sunt așteptați și prichindeii talentați să se alăture familiei în care orice vis poate deveni realitate!
„Oferim aceeași programă pentru disciplinele de cultură generală ca şi în învăţământul de masă. La acestea se adaugă începând cu clasa I, patru ore pentru pregătirea teoretică şi de specialitate. E vorba de studiul individual al unui instrument muzical: pian, vioară, chitară și flaut începând din clasa I, respectiv: clarinet, oboi din clasele III-V”, au mai explicat cei de la Liceul de muzică „Tudor Jarda”.
Părinții preșcolarilor care doresc să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare, în anul școlar 2022-2023 sunt rugați să completeze acest FORMULAR. Vor primi astfel o serie de informații utile.
Completarea acestui formular nu rezervă locul preșcolarului în clasă.
De ce merită să studiați la acest liceu? Pentru că, potrivit psihologilor, inteligența muzicală este la fel de importantă în viață precum matematica sau inteligența interpersonală.
S-a demonstrat, de altfel, că muzica are o influență pozitivă asupra dezvoltării cognitive a copiilor.
Lecțiile de muzică sau studiul unui instrument stimulează, în primul rând, atenția și memoria. Acestea au o contribuție semnificativă în dezvoltarea inteligenței.
Specialiștii susțin că lecțiile de muzică determină sensibilitatea creierului și pot ajuta la îmbunătățirea comunicării. Pentru că presupun efort, răbdare și perseverență, dezvoltând astfel și spiritul de competiție.
Un alt avantaj în dezvoltarea copilului se manifestă la nivelul abilităților motorii. De pildă, studiul la pian îi ajută pe copii să-și dezvolte coordonarea și dexteritatea, solicitând simultan acțiuni diferite.
Copiii care învață să cânte la un instrument sunt mai creativi, mai coerenți în gândire și se pot concentra mai ușor. Ei devin mai disciplinați și mai responsabili.
Studiul unui instrument muzical stimulează coeficientul de inteligență. Ajută la o mai bună înțelegere și interpretare a emoțiilor proprii, dar și a celor din jur.