0.8 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Care este numărul școlilor și spitalelor din Bistrița-Năsăud care nu au autorizație de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a prezentat o statistică exactă cu situația instituțiilor din Bistrița-Năsăud care nu dețin autorizație de securitate la incendiu.

Acest document are rolul de a certifica că o construcție, o instalație sau altă amenajare îndeplinește cerința securității la incendiu. Documentul se obține după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentaţiile tehnice de proiectare.

Aceste autorizații pentru securitate la incendiu se obțin după ce instituția sau clădirea depășește stadiul de „investiție” sau „în construcție”.

Situația este următoarea:

  •  numărul unităților de învățământ cu personalitate juridică: 118
  •  numărul unităților de învățământ arondate: 178
  •  numărul structurilor de învățământ (cu personalitate juridică + arondată): 296
  •  numărul clădirilor cu destinația de învățământ: 447
  •  dețin autorizație de securitate la incendiu: 189
  •  nu dețin autorizație de securitate la incendiu: 19
  •  nu necesită autorizație de securitate la incendiu: 239
  •  autorizată privind securitatea la incendiu: 74
  •  neautorizată privind securitatea la incendiu: 18
  •  nu necesită autorizație de securitate la incendiu: 26

La data de 31 decembrie 2021 în evidențele ISU BN se aflau trei unități spitalicești cu paturi staționare care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

Conform legilor în vigoare, nesolicitarea şi neobţinerea de către persoanele fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, de către beneficiarul investiţiei a avizelor şi/sau autorizaţiilor se sancționează cu amendă între 5.001 și 10.000 lei. Începerea lucrărilor de execuţie la construcţii şi amenajări noi, de modificare a celor existente şi/sau schimbarea destinaţiei acestora, fără obţinerea avizului de securitate la incendiu se sancționează cu amendă între  20.000-50.000 lei.

Conform datelor, pe timpul controalelor au fost constatate 5619 deficienţe, 1173 au fost soluţionate pe loc, fiind aplicate 3211 sancţiuni, din care 3015 avertismente (2073 au fost în anul precedent) și 196 amenzi contravenţionale în cuantum de 464.500 lei.

Potrivit art. 19 lit. c din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, obligația de a solicita și obține avizul și autorizația de securitate la incendiu aparține administratorului sau conducătorului instituției. El are, de asemenea, obligația să asigure în mod constant respectarea condițiilor care au stat la baza eliberării acestora.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...