S-au făcut multe studii cu privire la calitatea aerului din zona Tihuța – Colibița. S-a ajuns la concluzia că este cel mai ozonat aer din România. S-au făcut chiar afirmații că aerul este aici comparabil cu cel al Munților Alpi. Ei bine, administratorii de la Tihuța Retreat au vrut să se convingă cât este adevăr și cât e fals în toată această poveste. Cifre record:
„Am investit de curând într-un aparat profesional, care ne ajută să monitorizăm calitatea aerului din zonă. Am făcut un research destul de amănunțit, legat de ce înseamnă fiecare indicator în parte”, au anunțat ieri administratorii Tihuța Retreat.
„De acum, puteți urmări ÎN TIMP REAL calitatea aerului din România și nu numai. Aceasta este reprezentată pe o hartă (vizibilă doar pe PC. Pe mobil nu funcționează). Acolo apărem și noi mândri cu cifre record”, mai punctează tinerii de la Tihuța Retreat.
„Ozonat” înseamnă, de fapt, un indice de ozon cât mai mic, explică aceștia. Iar indicatorii care rezumă cumva calitatea aerului la „un număr” sunt particulele de suspensie „PM 2.50” și „PM 10”:
Surse antropice:
Activitatea industrială, sistemul de încălzire a populației, centralele termoelectrice. Traficul rutier contribuie la poluarea cu pulberi produsă de pneurile mașinilor atât la oprirea acestora cât și datorită arderilor incomplete.
Efecte asupra sănătăţii populaţiei:
Dimensiunea particulelor este direct legată de potențialul de a cauza efecte. O problemă importantă o reprezintă particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât, pătrunzând în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări.
Sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii.
Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer, și în consecință mai mulți poluanți. Ei respiră mai repede decât adulții și tind să respire mai mult pe gură, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt în mod special vulnerabili, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați, iar țesutul pulmonar care se dezvoltă în copilărie este mai sensibil.
Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii.
Expunerea pe termen lung la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură, conform www.calitateaer.ro
Practic, fiecare gură de aer inspirat la Tihuța Retreat, reprezintă o „bombă” de sănătate pentru organism! Așa că aveți toate motivele pentru a profita de promoție, pentru a „evada” aici, în vara aceasta. După ce toate necazurile cu pandemia noului coronavirus vor fi trecut…
Până atunci, puteți câștiga un week-end all inclusive, la Tihuța Retreat. Detalii – AICI.
EXTRA: Au descoperit o variantă INEDITĂ ca să ofere, în continuare, experiențe memorabile!