1.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 22, 2024

Când natura ți-e profesor: Pădurea Pedagogică de la Tășuleasa a primit în 10 ani peste 9.000 de copii din 20 de țări

Pădurea Pedagogică de la Tășuleasa Social, proiect unic în țară, a ajuns la 10 ani. De-a lungul celor 10 ani, peste 9.000 de copii și tineri din 20 de țări i-au trecut pragul și au învățat în mijlocul naturii.

Pădurea Pedagogică este un proiect pus la punct de Tășuleasa Social acum 10 ani. A fost denumit „pădurea pedagogică”, pentru că este un loc unde copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani iau lecții pe viu de geografie, geologie sau fizică, într-un mod prietenos și inspirat din jocuri.

Proiectul a fost finalizat la mijlocul anului 2011 și a avut nevoie pentru a prinde viață de 400 de voluntari, dar și biologi, silvicultori sau rangeri. Pădurea Pedagogică se întinde pe 3 hectare și conține aproape 30 de elemente practice, care îi ajută pe tineri să înțeleagă rolul apei curate în natură, de exemplu.

Printre „obiectele de studiu” se numără și stația de epurare și tratare a apei a asociației, care nu folosește niciun compus chimic, tinerii având ocazia să vadă cum apa iese din fosa septică și devine apă pură.

De la inaugurare și până acum, peste 9.000 de copii și tineri au călcat pragul Pădurii Pedagogice. Aceștia nu sunt doar din România, ci din 20 de țări diferite.

„Elevii au fost primul grup țintă, căruia i se adresa acest proiect. În viziunea noastră, era completarea perfectă adusă școlii tradiționale: un loc unde „a învăța” se întâmplă afară, în care munca în echipă este mai importantă decât performanța individuală și natura este profesorul cel mai bun. Pădurea Pedagogică a găzduit programe cu copiii din comunitățile rurale din apropiere, dar destul de repede, am început să primim grupuri din toată țara, din Germania și ușor-ușor din toată lumea, prin diverse tabere internaționale: Republica Moldova, Regatul Unit, USA, Turcia, India, Belgia, Franța, Spania, Italia, Egipt”, precizează Tășuleasa Social.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...