Cursurile se desfășoară online, din cauza pandemiei. DAR asta nu înseamnă că atunci când elevii își apreciază profesorii, nu pot să și demonstreze acest lucru. O profesoară din Bistrița a avut parte de un cadou inedit. „Când începe ora, nicio cameră deschisă. Nu era nimeni. Mi s-a pus un nod în gât și am zis că sunt toți supărați pe mine…”, a explicat cadrul didactic. CE s-a întâmplat pe urmă:
Orele se desfășoară online și, atât elevii, cât și profesorii susțin că se simte enorm de mult diferența. Una e să fii la calculator, la tine acasă, și alta să fii în clasă, toți, împreună!
Totuși, atunci când vrei să faci ceva bun, nimic nu-ți stă împotrivă! Pasiunea pentru materia pe care o predai poate fi insuflată și prin intermediul internetului. Iar aprecierea elevilor poate fi la rându-i arătată cadrului didactic.
Un exemplu clar în acest sens îl dau elevii clasei a X-a F de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”.
Vineri, 4 decembrie 2020, s-au hotărât să îi ofere profesoarei lor de engleză, Venera Roth-Gross, un cadou timpuriu de Moș Nicolae, prin care să-și arate aprecierea.
„Când începe ora, nicio cameră deschisă. Nu era nimeni. Mi s-a pus un nod în gât și am zis că sunt toți supărați pe mine pentru că repetă testul. Am avut un moment de panică maximă și când au deschis camerele… mi-au dat lacrimile instant”, a povestit profesoara pentru Sparknews.ro.
Mai mult, profesoara a imortalizat momentul într-o fotografie pe care a postat-o pe pagina sa de Facebook.
Comentariile la postare susțineau ceea ce și elevii profesoarei au dorit să transmită. Și anume, faptul că Venera Roth-Gross este o profesoară care-și face cu drag meseria.
Acest tip de surpriză pentru cadrele didactice a apărut initial pe o rețea de socializare. De aici s-au inspirat și liceenii de la CNAM.
„Ni s-a părut tuturor din clasă o idee drăguță. Doamna profesoară de engleză este o persoană cu care putem discuta deschis despre orice. Pe lângă faptul că explică foarte bine materia, ne ajută și în probleme din viața noastră de zi cu zi. Ne-am gândit că am putea astfel să ne arătăm o mică parte din respectul pe care îl avem față de dânsa și, spre mulțumirea noastră a funcționat”, a explicat, pentru aceeași sursă, Eli Ciotmonda, elevă în clasa a X-a F.
Venera Roth-Gross a subliniat că e foarte important, în relația cu elevii, să fii prima data OM, și apoi cadru didactic.