Consiliul Județean a fost anunțat că un proiect al Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost inclus în Programul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre un nou corp de clădire, ce va fi legat de cel principal, prin coridoare suspendate. Aici va fi dezvoltată o secție de cardiologie intervențională.
Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, unul dintre proiectele unității medicale a fost inclus în Programul Național de Redresare și Reziliență, având astfel finanțarea asigurată. Vestea a primit-o decurând președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.
Prin acest proiect, spitalul va fi practic extins cu încă 14.000 de metri pătrați, printr-un corp nou de clădire, ce va fi legat de cel principal cu coridoare suspendate. Acolo vor fi dezvoltate, printre altele un compartiment de gardo-enterologie intervențională și cardiologie intervențională.
„Este încă un corp de clădire în spatele spitalului, care va fi legat de celelalte corpuri printr-o pasarelă supraetajată. La fiecare nivel va fi un coridor de legătură. Acolo, la unul dintre etaje avem intenția de a dezvolta acest compartiment de gastro-enterologie intervențională. Tot ca și element de noutate, în cadrul secției de cardiologie, vom dezvolta și cardiologia intervențională, vom avea acea sala intervențională, o sală hibrid, unde vor fi montate stenturi, iar cazurile de infarct nu vor mai trebui transferate către clinicile universitare, vor putea fi soluționate la Bistrița. Aceasta este cea mai mare șansă la viață. Știți că infarctul în numărul de decese are o pondere destul de însemnată”, a precizat Gabriel Lazany, la Bistrițeanul Live.
Pentru ca acest proiect să poată fi materializat, trebuie relocate utilitățile spitalului, printre care centrala termică și stația de oxigen. Odată mutate, clădirile care le adăposteau vor fi demolate, pentru a face loc noului corp de clădire.