7.7 C
Bistrița
duminică, noiembrie 3, 2024

Buny, bucătarul indian de la Taverna Dogarilor, vrea să ne îndrăgostim de mâncarea picantă

A venit „la fix”, direct la Taverna Dogarilor, din călduroasa India. Vrea să-i facă pe bistrițeni să se îndrăgostească de mâncarea indiană. Până una alta, s-a îndrăgostit el de mâncarea noastră.

N-a ieșit niciodată din țara lui, iar prima dată când a făcut-o s-a oprit direct la noi în Bistrița, la Taverna Dogarilor. Dar să începem cu începutul…

Sourav – Buny – indianul îndrăgostit de gătit de când era mic

S-a născut în nordul Indiei, în Manali, acum 24 de ani, fiind al doilea copil al familiei sale. Încă de mic mergea des în sudul Indiei, în Goa, la unchiul său. Acesta deținea un restaurant așa că Buny s-a îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă acest domeniu.

Dorința de a lucra în restaurant a rămas și peste ani, așa că pe când a absolvit liceul și-a părăsit familia pentru a pleca la unchiul său.

Primul meu job a fost direct în bucătărie, la restaurantul unchiului meu. Bineînțeles, am început cu munca de jos: spălat pe jos, spălat vase. Apoi am trecut la curățat legume și fructe. Ulterior, am învățat cum să gătesc”, a povestit Buny.

Deși a lucrat și într-un restaurant în care se gătea și alte tipuri de preparate – japoneze, coreene, etc – Buny a rămas „fidel” stilului indian.

Am gătit exclusiv mâncare indiană. Nu am încercat să gătesc și altceva, chiar dacă aș fi avut ocazia”, a admis indianul.

Prima ieșire din India l-a dus direct în bucătăria Taverna Dogarilor

În timp ce lucra în sudul Indiei a interacționat cu numeroși turiști. Printre ei s-a aflat și fotograful bistrițean Dora Moiș, alături de sora sa.

Am vorbi foarte mult cu ele și mi-au spus despre zona aceasta, despre Bistrița. Și mi-au spus despre Taverna. Au luat legătura cu Honoria și așa am ajuns să aplic pentru viză de lucru. În septembrie am primit viza și în 4 octombrie am ajuns la Bistrița. E prima dată când ies din țara mea”, a povestit Buny.

Viza a primit-o pe 3 luni, dar deja a extins-o pe un an de zile și crede că va sta mult și bine pe la noi.

Bistrița nu e ca acasă, dar se simte ca-n familie

E învățat cu frigul și zăpada, în Nordul Indiei locuind într-o zonă muntoasă.

Îmi e dor de familia mea, și, bineînțeles, nu e ca acasă. Îmi e dor de ai mei. Dar aici am descoperit o nouă familie. Honoria e ca o mamă pentru mine. Eu așa șef bun nu am mai avut. Mă simt bine aici. Și bistrițenii mi se par oameni așa de calzi și primitori. Îmi place și iarna. Adevărul e că de 7 ani de zile nu am mai văzut zăpadă”, a povestit Buny.

Dacă în India nu s-a dezis de mâncarea indiană, aici a încercat să gătească și de-a noastră.

Aici am început să fac și mâncare românească. Am învățat să fac mămăligă și sarmale. M-am îndrăgostit de mâncarea românească. Și da, aici am mâncat carne de porc. Că în India nu am mâncat. Dar aici m-am îndrăgostit de ea”, a spus indianul.

Dacă el s-a îndrăgostit de mâncarea noastră, vrea să-i facă pe bistrițeni să iubească mâncarea indiană.

Am făcut o seară specială cu mâncare indiană. Am gătit butter chicken, indian dall și saribani, cu orez. În Bistrița nu găsești toate condimentele necesare pentru o mâncare indiană. Dar le comandăm online. Oricum, nu fac mâncarea așa de picantă cum o mâncăm noi. În seara aceea, indiană, unii au spus că e prea picant. Alții, care știau gustul autentic, au spus că puteam să mai pun niște chilli”, a povestit Buny.

Viața sa în Bistrița se învârte în jurul muncii la Taverna Dogarilor. În rest, îi place să se plimbe să admire orașul și să se bucure de zăpadă…

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

  1. Tot respectul pentru acest baiat. Ii urez bun venit in orasul nostru si mult succes in continuare!

    Intrebare pentru Taverna:
    L-ati adus pe baiatu asta pentru ca nu mai sunt bucatari romani la fel de priceputi ca el sau l-ati adus pentru ca e dispus sa lucreze pentru un salariu pe care romanii nu-l mai accepta si preferati sa-l exploatati pe saracul om in loc sa platiti niste salarii decente?

  2. Adriane ..dintr-un sat de 8000 de suflete a venit de bună voie să mănâncă și gura lui ceva
    (scrie negru pe alb mai sus oleacă)

    sărbatori fericite!

  3. CE ANTREBARI DE CIOBAN ,A VENIT CA VREA SA MUNCEASCA SI SA CUNOASCA RO. ESTE CEVA NORMAL PENTRU TINERI SA FACA O ASEMENEA EXP. DAR SE VEDE URA SI ANTREB. DE RAU GUST CE LE AVETI .DACA CEI DIN RO. BN. NU VOR BANI ATUNCI VOR ALTI CARE STIU SI CUNOSC -SARACIA -SI SA APRECIEZE UN -LEU PRIN MUNCA NU CA SI OBICEIUL DE BN.VOI AVEZI PRETENTI CA SI AN WEST LA O ORA DE MUNCA .( Dar din pacate nu se cunoaste meseria asa ca si an west .lucrari repede si fara garanzie .BANU SE CERE ANAINTE SI ATI DISPARUT PE ALT SANTIER.

  4. Dragi aparatori ai sclavagismului, va aduc aminte ca judetul nostru este in top 3 judete cu cele mai mici salarii si in acelasi timp in top 5 judete cu cel mai mare numar de oameni care au emigrat. Ambele situatii sunt datorate salariilor extrem de mici.
    Dupa ce am ajuns tara cu cel mai mare numar de emigranti pe timp de pace, in loc sa incercam sa ne adaptam salariile dupa cele din Vest (ca preturile deja le avem ca in Vest), preferam sa aducem nefericiti din tari sarace si sa-i exploatam. Si sa mai si defilam trufasi ca mama ce biznizmeni suntem noi.
    Iar masinile tot mai scumpe pe care le vad pe strazile Bistritei imi spun ca bani se fac, doar ca nu mai ajung la cei ce muncesc.
    Iar domnu/ doamna Paranteza, calmati-va si invatati sa scrieti macar lizibil, daca nu corect, inainte sa va apucati sa comentati prostii in online.

  5. țara cu cel mai mare număr de emigranți/refugiați pe timp de pace e Turcia
    până la urmă ești un om nociv ce dezinformează citind printre rânduri (sictir!).
    scrie negru pe alb ca a venit de bunăvoie pt. o pâine ..
    ești util ca uleiul pe lagăr amice!

  6. Mereti ma cu toti bucatarii astia ai vostri adusi de peste tot, unde se mananca melci codobenci, rame, serpi, broaste si tot felul de mocicosaguri… ! Mancati-le voi… ! Noua ardelenilor da-ne mancarea traditionala care se face aici la noi… si lasatine cu toti bucatarii astia de rahat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GUMIX Bistrița: Servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație! Inclusiv HOTEL pentru cauciucuri

Băieții de la GUMIX aduc bistrițenilor servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație. Profesionalismul...

Descoperă duo-ul perfect pentru o igienă bucală corespunzătoare!

Menținerea unei igiene orale corespunzătoare este esențială pentru sănătatea dinților și a gingiilor. În ultimii ani, tehnologia a adus o serie de inovații în domeniul îngrijirii dentare, cele mai notabile fiind irigatorul bucal și periuța de dinți electrică.

Mare fan PIZZA?! NU rata evenimentul de la Colina Unirea, din weekend! E cu degustare: diferite tipuri de pizza gourmet, chiar pizza dulce!

Dacă iubești pizza și vrei să o încerci în toate combinațiile posibile, chiar rare - gourmet,...