Când vine vorba de produse din păstrăv, gândul bistrițenilor zboară la Nina Rus. Romuleanca a cucerit inimi, papile gustative și… pe cei de la OSIM. Zilele trecute, încă un produs al bistrițencei a fost certificat.
A început timid, gătind în bucătăria ei preparate care cucereau musafirii. Apoi, împreună cu soțul ei au accesat fonduri pentru o păstrăvărie.
A început să facă tot felul de combinații din pește, iar ajungând în semifinalele concursului Chef la Cuțite, a prins aripi în ale gastronomiei.
Nina Rus a reușit să cucerească inimile și papilele gustative cu preparatele ei. Iar acum, uimește tot mai des cu produse noi, inedite.
Romuleanca a reușit să creeze zeci de preparate care au la bază păstrăvul. Preparatele ei se vând „ca pâinea caldă” la Piața Produs în Bistrița Năsăud, iar peste tot unde ajunge cu ele, oamenii rămân uimiți de ce poate ieși din mâinile ei.
Preparatele Ninei Rus i-au „cucerit” și pe cei de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).
După ce Zacusca din Păstrăv Afumat a fost primul produs al romulencei care a fost certificat, acum, o altă specialitate a fost recunoscută.
Salata de icre a Ninei Rus a primit certificatul de la OSIM pe data de 28 septembrie. Preparatul e făcut din icrele de la păstrăv, hering și crap.