0.2 C
Bistrița
joi, ianuarie 23, 2025

Bucătărie completă fără să-ţi goleşti portofelul: Află cum

Amenajarea bucătăriei se număra printre cele mai costistoare etape ale renovării sau amenajării unei case. Ai nevoie atât de finisaje rezistente la abur şi căldură, cât şi de electrocasnice şi mobilier adecvat. Vestea minunată e că poţi face economie când vine vorba de acest proces, cu un strop de răbdare şi efort.

Află de mai jos cum poţi să ai o bucătărie completă fără să îţi goleşti portofelul:

Lavabila în loc de faianţă

Ca să faci mai uşor economie când amenajezi bucătăria, încearcă să alegi vopsea lavabila în loc de faianţă, mozaic sau tapet. Vopseaua lavabilă are un preţ accesibil, se aplică uşor şi rapid, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unor zugrăvi. În ziua de azi ai o mulţime de variante de lavabila special realizate pentru bucătărie, aşa că nu trebuie să îţi faci griji legate de durabilitate.

Mobila minimalistă

Cea mai bună soluţie ca să economiseşti bani când vine vorba de mobilă de bucătărie este să mergi variante simple. Cauta mobila minimalista, nu te grăbi să optezi pentru pera multe corpuri, ci pune mai degrabă accent pe simplitate. Să alegi mai puţine corpuri de mobilă te va ajuta să cheltui mai puţin, dar şi să păstrezi spaţiul aerisit.

În magazinele de bricolaj şi de mobilă, ai o mulţime de variante standard pentru bucătărie, iar preţurile pornesc de la 800-1000 de lei, la care va trebui să adaugi chiuvetă, bateria şi electrocasnicele.

Corpuri modulare

Să optezi pentru mobilă de bucătărie alcătuită din corpuri modulare te va ajuta să faci economie, dar şi să amenajezi încăperea mai uşor, în funcţie de forma şi dimensiunile ei. O mulţime de magazine oferă variante de corpuri modulare de bucătărie, pe care le poţi cumpăra fie împreună, ca să formezi un set complet, fie separat. Preţurile încep de la 100-200 de lei per corp, în funcţie de dimensiuni şi material.

Montaj DIY

Dacă alegi să montezi pe cont propriu mobila de bucătărie, vei putea economisi o sumă frumoasă. Desigur, e o idee bună să faci acest lucru doar dacă te pricepi şi ai îndemânare sau vei primi ajutor din partea prietenilor ori rudelor. Trebuie să ştii că montajul mobilei de bucătărie nu e foarte uşor, însă dacă ai experienţă, ai toate şansele să termini într-o zi sau două.

Aragaz în loc de cuptor şi plită

La capitolul electrocasnice ai ocazia să faci economie, însă trebuie să fii foarte atent/a să nu faci rabat de la calitate. Poţi înlocui cuptorul şi plita incorporabile cu un aragaz, indiferent de cât de mult găteşti. O mulţime de modele de aragaz moderne oferă funcţii de top şi un design cool, iar preţul este deseori mai avantajos. De asemenea, găseşti atât agaraze pe gaz, cât şi variante electrice, astfel încât să îţi fie uşor să alegi un model potrivit pentru nevoile tale.

Electrocasnice accesibile

Electrocasnicele accesibile reprezintă cea mai bună soluţie ca să economiseşti bani când îţi amenajezi bucătăria. Cauta modele de la branduri de încredere, însă nu te grăbi să te îndrepţi către cele mai scumpe game. De asemenea, renunţa la funcţiile avansate, mai ales când nu ai nevoie de ele.

Pentru extra economie, poţi chiar să renunţi la anumite electrocasnice, cum ar fi maşina de spălat vase.

Zona de bar vs set de dining

De la scaune de bucătărie şi până la mese sau colţare de bucătărie, zona de dining rămâne esenţială. Ca să economiseşti ceva bani, alege să amenajezi o zonă de dining cu masa de bar şi 2 sau 4 scaune înalte. Masa de bar nu ocupă mult spaţiu şi o poţi cumpăra ca atare sau chiar să o creezi tu, dintr-un raft suspendat pe care-l montezi în perete. Scaunele de bar au şi ele preţuri prietenoase şi se pot aşeza uşor sub masă suspendată atunci când nu le foloseşti.

Variante Second Hand

O mulţime de piese de mobilier şi electrocasnice se pot achiziţiona la mâna a doua, fie din magazine dedicate, fie de pe platforme online sau grupuri de pe reţelele sociale. Mobilă şi electrocasnicele second hand te pot ajuta să rămâi cu mai mulţi bani în buzunar după amenajare, unde mai pui că ai grijă şi de mediul înconjurător când alegi să cumperi la mâna a doua.

Înainte de a cumpăra second hand, decide ce anume cauţi şi la ce poţi sau nu poţi renunţa. Spre exemplu, mobila sau electrocasnicele la mâna a doua pot avea uneori urme de uzură, zagrieturi fine sau alte mici defecte.

Dacă vrei o bucătărie completă cu un buget restrâns, începe de la finisaje. Înlocuieşte faianţă cu vopsea lavabila, iar mai apoi îndreaptă-te către mobilier modular sau bucătării de mici dimensiuni din pal. Ia în calcul şi variantele second-hand, atât în cazul electrocasnicelor, cât şi-n cazul mobilierului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...