Guvernarea nu se face pe Facebook, consideră deputatul PSD BN Bogdan Ivan Gruia, care comentează „prima decizie a premierului Florin Cîțu luată spre binele românilor”: demiterea lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan.
Deputatul PSD de Bistrița-Năsăud – Bogdan Ivan Gruia – a comentat decizia lui Vlad Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan: „Zilele acestea cei doi au luat o decizie de a introduce un ordin care modifică criteriile de carantinare pentru localitățile din România, fără ca Guvernul, prim-ministrul sau șeful DSU, Raed Arafat, să fie informați! O încălcare crasă și arogantă a legii!
A fost picătura care a umplut paharul, dar de ce Voiculescu era de mult pe lista neagră a lui Cîțu?
Răspunsul e simplu: asta e ceea ce pățești când tratezi guvernarea ca pe un joc de imagine”, a subliniat Bogdan Ivan Gruia.
Deputatul consideră că Vlad Voiculescu a avut o viață prea lungă la Ministerul Sănătății pentru prostiile făcute. Prioritatea zero a ministrului era să ducă o luptă cu PNL-ul, nu o luptă pentru românul de rând – a mai spus Bogdan Ivan Gruia.
„Ca un arțăgos, a susținut conferință de presă în același timp cu premierul, publica date fără să se consulte cu nimeni, învinovățea PNL-ul de scăderea artificială a cazurilor înainte de alegeri. Sigur, e nobil când încerci să arăți mizeria unor lucruri prost făcute, dar când ești la guvernare prioritatea zero e munca, nu joaca și comentariile pe Facebook!
În timp ce el și colegii lui de partid duceau zilnic o luptă împotriva ,,partenerilor” din PNL – o bătălie pentru imagine și like-uri, problemele pandemiei se acumulau în sistem:
1. A uitat să plătească personalul medical din centrele de vaccinare
Valeriu Gheorghiță a sesizat faptul că personalul medical din centrele de vaccinare a foat neplătit timp de două luni.
Voiculescu a dat asigurări că plățile se vor face, justificând că întârzierea se datorează unui funcționar public și că asta nu e treabă de ministru.
2. A suplimentat cu întârziere paturile de la ATI
Specialiștii ne-au avertizat de luni de zile că valul al treilea al pandemiei este iminent. Criza paturilor de la ATI a fost principala problemă în toamnă în perioada celui de-al doilea val.
Acum secțiile de terapie intensivă sunt majoritatea pline, spre deosebire de toamna anului trecut. Lipsa paturilor de la ATI este simțită deja de românii de rând, iar Voiculescu a făcut prea puține, spre deloc, pentru rezolvarea aceastei probleme.
3. Încremenirea în sistemul spitalelor Covid și non-Covid
Voiculescu nu s-a preocupat deloc să gândească un sistem de spitale Covid și non-Covid pentru toți cetățenii.
Transformarea peste noapte a unor spitale în spitale suport defavorizează grav pacienții care suferă de alte afecțiuni. Ar trebui ca fiecare spital din România să poată asigura suport Covid și să asigure un circuit închis, dar suportul din partea autorităților a fost zero.
Aceste probleme au culminat cu tragedia de la Matei Balș, evacuarea pe timp de noapte a pacienților de la Spitalul Foișor, moartea scandaloasă a pacienților sufocați în TIR-ul de la spitalul Victor Babeș și multe altele.
Ce făcea în schimb Voiculescu?
- Comunicare înceată și de lemn
,,Răposatul” a fost un comunicator bun pe facebook, dar a uitat că trebuie să iasă și în fața presei.
De toate aceste probleme Vlad Voiculescu s-a ascuns ca din gură de șarpe. Mereu a avut reacții întârziate și pasive. Aștepta un dezastru pentru a ieși abia a doua zi la declarații de presă bâlbâite, spuse ca un copil care și-a uitat poezia de la serbare.
Aceste bâlbâieli politice au înfricoșat populația, i-a îndepărtat pe oameni de spitale și medici, iar cetățenii nedumeriți s-au apropiat de conspiraționiști! Astăzi mor mai mulți oameni în secțiile COVID decât în secțiile de la ATI. Pentru că oamenii ajung la spital prea târziu, când sunt în stare gravă. Din cauza fricii create de Vlăduț, că n-a fost în stare să vorbească lumii.
- Cu mască sau fără mască?
Și la început când apărea în presă, Voiculescu o făcea fără mască. Nu e cea mai mare problemă, dar în aproape 4 luni a fost surprins de trei ori fără mască: o dată pe holul parlamentului, iar de două ori chiar în clădirea ministerului. Tot ce făcea era să dea argumente personajelor gen „Șoșoacă”, că ne conduc niște proști.
- Acțiuni fără consultări
Unde oamenii mari, trecuți de o vârstă, ar trebui să colaboreze, Voiculescu, Barna, Cîțu, dar și alții, au înțeles altceva: să facă pe eroii. Voiculescu nu a fost deloc un om de echipă și asta s-a văzut. Și-a faultat colegii din PNL ori de câte ori a avut ocazia, uitând însă că ar trebui să colaboreze spre binele românilor.
Am învățat ceva?, se întreabă deputatul Bogdan Ivan Gruia. „Guvernanții sigur nu, pentru că acum au revenit la stadiul de grădiniță. Barna și Cioloș se ceartă că îl vor pe Vlăduț în minister și că nu îl vor pe Cîțu, iar Cîțu și Orban spun că nu îl vor pe Vlăduț.
Pentru mine e clar: învățătura e că guvernarea nu se face pe Facebook!”, a conchis Bogdan Ivan Gruia.