Un proiect ce vrea să elimine corupția din instituțiile publice – primărie, în mod special – a fost demarat azi. Bistrițenii vor participa într-un sondaj de opinie privind corupția din instituții.
Astăzi a fost lansat proiectul „Transparență, etică și integritate în municipiul Bistrița”.
Mai exact, pe o perioadă de 17 luni, se vor cheltui aproape 340.000 de lei pentru:
- dezvoltarea și consolidarea capacității administrative a Primăriei municipiului Bistrița,
- eficientizarea activităților de prevenire și combatere a corupției în administrația publică locală
- promovarea eticii și integrității, pentru îmbunătățirea performanțelor în activitate,
- creșterea transparenței procesului decizional
- reducerea vulnerabilităților la corupție.
Astfel, 120 de persoane din cadrul PMB – chiar și consilieri locali dornici – vor participa la cursuri care îi vor învăța CUM să acționeze în diferite situații.
„Implementarea acestui proiect va aduce clarificări în ceea ce privește multitudinea de situații cu care angajații Primăriei municipiului Bistrița se confruntă și va statua o serie de proceduri care ne vor fi extrem de utile în activitatea instituției”, explică reprezentanții PMB.
Totodată, în cadrul acestui proiect se vor demara două sondaje de opinie. Bistrițenii vor fi întrebați despre CORUPȚIA din instituțiile publice, cu precădere Primăria Bistrița.
Ulterior, rezultatele sondajelor, dar și ghidul de bune practici realizat, vor fi urcate pe o platformă publică.
Astfel, după finalizarea acestui proiect se dorește ca „orice urmă de corupție să dispară”.
Proiectul „Transparență, etică și integritate în municipiul Bistrița” are ca dată de finalitate luna mai 2023.
Descriere-proiect coruptie
Un mare kkt pe bani europeni! Un proiect făcut să fie, din care câștigă unii niște bani degeaba. Parcă avem de toate și ne lipsesc kkaturile . Parcă oprește acest proiect, corupția din primărie!.. Doamne ferește!
un lucru foarte bun daca scapam de smecherii de la primarie, drumurile nationale, de la mediu, de la ocpi
peste tot sunt cativa angajati care abia asteapta sa te prinda ca la vama sa ti ceara sub o forma niste atentii, ca doar nu s-au angajat acolo sa ajute omul!
Pai, mai e nevoie de proiect? Sunt „pline” de coruptie institutiile Statului, incepand de la portar pana la conducatorul acelei institutii !!! Toata Romania stie asta!!! E mult mai greu sa-i gasiti pe cei „corecti”, exista cu siguranta dar nu sint multi!
Da ce Nicule vrei sa zici că exista corupție în primărie???
De 30 de ani aud despre eradicarea coruptiei, sau macar limitarea ei. Un mare fas. Cel mai clar semnal il dau, mai nou, judecatorii care au dat liber la marea coruptie. Altfel cum sa-mi explic punerea in libertate si incadrarea pe aceiasi functie ai celor mai corupti dintre functionarii publici. Acest semnal se poate observa si la celelalte instante din tara, nu este ceva specific Bistritei. Trebuie sa-i multumim din suflet „marelui” jurist Tudorel Toader pentru tot haosul din justitie si celorlalti ministrii care l-au precedat ca nu au reglementat Legile Justitiei conf. cerintelor U.E.
Domnule Nicu, oare numai în primărie e corupție?
Floare la ureche pe când drumuri neasfaltate declarate asfaltate, Lucrari de milioane de euro, pe reabilitării bani din care puteai sa faci construcții noi.
Și multe altele.
Acuma trebuie sa vedem lucrurile reale prin ochii tuturor nu numai prin ochii personali și din motive personale , numa zic.
Foarte bine.
Dar sesizările sa fie făcute cu nume și prenume nu ascunși în spatele unor nume de împrumut.
Sa se știe cine reclamă și pe cine .
Altfel o sa vă treziți cu răzbunări personale și cu procese.
Doamne ajuta sa se întâmple în toate instituțiile, primărie, OCPI, politie, peste tot.
Ascultarile ambientale acasa dar si la serviciu, urmarirea cu precadere a actelor, emiterea puz-urilor etc. sunt singura solutie de a eradica coruptia.
SOS URBANISMUL si JURIDICUL din Primarie.
Aici e buba cu puroi.