Campania intensă de combatere a cerșetoriei pare să îi transforme și pe bistrițeni. Aceștia au început să sesizeze polițiștii locali atunci când văd pe cineva apelând la mila publicului. Un bărbat cu probleme psihice, internat forțat.
În ultimele luni, cerșetorii depistați de polițiștii locali și angajații DAS apelând la mila publicului au fost sancționați. Minorii găsiți la cerșit au fost preluați de Protecția Copilului BN.
Se pare că și bistrițenii încep să înțeleagă să NU mai dea bani, ci să anunțe autoritățile. În ultimele zile, în urma sesizărilor cetățenilor au fost identificați mai mulți cerșetori. Unii au fost amendați, iar unul, recalcitrant, internat forțat la Psihiatrie.
„Internare nevoluntară pe strada Someșului a unui pacient cunoscut ca fiind cu dizabilități psihice.
Am fost solicitați de Direcția de Asistență Socială Bistrița, să venim în sprijinul inspectorilor, în identificarea, preluarea și transportarea la unitatea medicala de profil a unui pacient cu dizabilități psihice.
Bărbatul este diagnosticat cu o boala psihică ce pune în pericol integritatea și siguranța cetățenilor. Nu se conformează tratamentului medical, este violent, practică cerșetoria și este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.
Acesta a fost găsit de multe ori dormind sau consumând băuturi alcoolice, atât în zona fântânii arteziene din Piața Centrală cât și în foișorul din parcul municipal Regele Mihai I al României, fiind un pericol pentru mamele cu copii sau adolescenții ce frecventează acea zona a parcului. Urmare a acestor fapte, Direcția de Asistență Socială ne-a solicitat sprijinul.
A fost identificat de către colegii noștri pe pietonalul străzii Liviu Rebreanu. Acesta apela la mila cetățenilor de la terase iar în momentul abordării, a devenit agitat si violent atât față de colegii noștri dar și față de persoanele aflate pe terasă.
A fost transportat la unitatea medicala de pe strada Someșului și solicitată declanșarea procedurii de internare nevoluntară pe motivul că este un pacient cronic ce pune în pericol siguranța cetățenilor și nu se poate conforma la tratamentul zilnic prescris.
La ce numar de telefon sa sunam ?
telefonul cetățeanului: 0800 0800 33, WhatsApp: 0756 122 070, e-mail: [email protected] sau prin aplicația IReport.