Sute de locuințe ANL și numeroase spații din Centrul Istoric pot fi achiziționate. Cu toate acestea, bistrițenii nu se-nghesuie să le cumpere. La nivel național, situația e cu totul alta. Se vând mai multe locuințe într-un an, decât se construiesc.
În Bistrița există peste 700 de locuințe construite prin ANL. Deși primăriile au primit libertatea de a le vinde, bistrițenii nu se arată prea interesați, fiind la polul opus față de mișcarea de la nivel național.
„În Bistrița s-au vândut puțin peste 160 de locuințe ANL din cele 770 existente”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.
La nivel național, situația stă exact pe dos. S-ar părea că se vând mai multe locuințe decât construiește ANL-ul.
„Anul trecut, statul a vândut 620 de apartamente ANL și a construit circa 600 de locuințe, din care doar 110 unități au fost destinate cazurilor sociale. În prezent, ANL are în execuție 933 de locuințe pentru tineri, iar primăriile au întocmit documentațiile necesare demarării procesului de vânzare în cadrul a circa 12.000 de apartamente ANL”, potrivit Profit.ro
Cele mai multe locuințe au fost vândute în București, Iași și Constanța.
Prețul unei locuințe ANL jonglează între 18.000 de euro (o garsonieră) și 24.000 de euro (apartament).
La Bistrița, în momentul de față sunt în faza de pregătire pentru predare sau construcție două blocuri ANL pentru tinerii medici și din administrație.
Nici în ceea ce privește spațiile comerciale din Centrul Istoric, situația nu stă mai bine. Bistrițenii nu tânjesc după locuri în buricul târgului.
„Au fost 19 spații în Centrul Istoric scoase, pe etape, la licitație. Dintre acestea, doar nouă au fost cumpărate”, a explicat Mihai Ruști.