Sunteți cu toții invitați luni, 10 octombrie, la Palatul Culturii, unde se derulează încă un episod din proiectul Neurodiversitate şi Creativitate: Intervenţii Culturale.
„Vă aşteptăm la Palatul Culturii unde am pregătit – în cadrul proiectului Neurodiversitate şi Creativitate: Intervenţii Culturale – un program excelent de Ziua Internaţională a Sănătăţii Mintale.
Programul este deschis pentru publicul larg iar invitaţii noştri, chiar dacă specialişti universitari, vor discuta tema neurodiversităţii, sănătăţii mintale şi creativităţii cu deschidere pentru acest public receptiv, nespecialist. Intrarea este liberă!”, au anunțat organizatorii.
15.00 Proiecţie film documentar
- Noi împotriva noastră (2020). Regizoare Andra Tarara în dialog cu publicul.
17.00 – Conferinţă Neurodiversitate şi Creativitate
Participă:
- Conf. Univ. Dr. Elena Predescu, UMF Iuliu Hațieganu Cluj, medic primar psihiatrie pediatrică, psihoterapeut
- Prof. Univ. Dr. Ioana Micluția, UMFIuliu Hațieganu Cluj, medic primar psihiatrie, psihoterapeut
- Dr. Claudia Ștefănescu, SJUBN, Șef Secție Psihiatrie, medic primar psihiatrie
- Drd. Ana Dragu, Președinte Autism Europa Bistrița, psiholog clinician, scriitor
- Conf. Univ. Dr. Radu Vancu, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu, profesor, scriitor, traducător
19.00 – Recepţie
Neurodiversitate și Creativitate: Intervenții Culturale este un proiect cultural interdisciplinar co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Cultural Municipal George Coșbuc Bistrita. Acesta se derulează în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița – Secția Psihiatrie și Psihiatrie Cronici, Asociația Autism Europa Bistrița, Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa, Societatea de Concerte Bistrița și Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale.
Proiectul se desfășoară între 6 septembrie și 31 Octombrie și conține mai multe tipuri de evenimente. Este vorba despre ateliere de creație (pictură, modelaj, colaj și grafică) expoziții, conferințe, film documentar, teatru și concert. Proiectul își propune o mai strânsă colaborare între artiști și specialiști în domeniul sănătății mintale. Acesta își dorește să atragă atenția asupra stigmatizării și marginalizării persoanelor cu tulburări sau afecțiuni de sănătate mintală.