Cine vrea să-și regăsească liniștea înainte de sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos poate să participe, în aceste zile, la spectacolele extraordinare organizate la Palatul Culturii din parc.
Miercuri, 14 septembrie, la Palatul Culturii se desfășoară spectacolul de datini și obiceiuri „La Le Ioană-n șezătoare”
Conducerea muzicală îi aparține lui Anghel Urs, iar coregrafia este semnată de Teodor Pușcaș.
Invitați de onoare sunt Teodora Martin, Grupul Agapi, Suzana și Daciana Vlad.
Sâmbătă, 17 decembrie, tot aici are loc tradiționalul concert de Crăciun al corului Appassionata care funcționează în cadrul Centrului Cultural „George Coșbuc”.
Dirijorul Francisc Mureșan a invitat alături de Corul Viva la Musica de la Forumul Democrat German Cluj-Napoca și pe copiii din corul Adoratio – dirijat de profesoara Carolina Karoli.
Marți, 20 decembrie de la ora 19.00, aveți ocazia să participați la un concert lansare album Tora – înregistrat de grupul GRAIU.
Trupa folk fusion GRAIU vă propune un concert care trascende spațiul și timpul printr-o punte culturală nebănuită și aparent improbabilă. O punte care își datorează existența unei revelații despre cum oamenii își pot vărsa sufletul la fel într-o doină maramureșeană, un cântec polifonic aromân și un field-holler afro-american.
O fuziune ce reunește folclor în cele patru dialecte istorice românești de la nordul și sudul Dunării (aromâna, megleno-, istro- și daco-româna) cu folclorul afro-american de dinainte de blues și jazz. Muzicienii de la Graiu reușesc să aducă împreună field-holler-ul și doina cu noduri, cântece ritualice și spirituals, balade haiducești și ”blues de ocnă” (prison work songs), cântece de joc, de dragoste, de dor alături de slave shouts și gospel…
În 19 decembrie, la Palatul Culturii aveți ocazia să participați la o seară de colinde, de muzică romantică și clasică:
În 22 decembrie, aici se va desfășura un spectacol de teatru muzical: