-6.1 C
Bistrița
miercuri, februarie 19, 2025

BISTRIȚA: Se fac înscrieri la cursul de prim-ajutor Părinți Salvatori – în memoria lui Luca

La Bistrița vor avea loc patru sesiuni ale cursului de prim ajutor Părinți Salvatori. Este un curs de RESUSCITARE și DEFIBRILARE în caz de stop cardio-respirator și SALVARE ÎN CAZ DE ÎNEC. Este susținut de Vasile Vlașin – tatăl unui băiețel de doi ani și jumătate care a pierdut lupta cu viața în 2015. Vasile Vlașin a devenit între timp instructor și membru al Consiliului European de Resuscitare.

Cursul este destinat tuturor persoanelor adulte, nu doar părinților. Pentru că asemenea accidente se pot întâmpla ORICUI. ORICÂND. ORIUNDE.

O persoană – un copilaș, în special – se poate îneca oricând cu lapte de la sân, cu apă sau ceai. Se poate îneca cu mâncare, salivă, vomă sau cu orice obiect mic pe care îl bagă în gură.

Totodată, STOPUL CARDIO-RESPIRATOR poate interveni (în special la adulți) ca urmare a unor afecțiuni cardiace. De cele mai multe ori acestea nu au antecedente medicale cunoscute!

Merită să ajungi la cursul Părinților Salvatori pentru că nimeni nu mai trebuie să se întrebe vreodată – Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?!”, precizează inițiatorii acestuia.

Părinți Salvatori s-a născut din drama părinților Vlașin care și-au pierdut băiețelul de doi ani și jumătate, Luca, în urma unui banal înec cu mâncare.

Tragedia s-a întâmplat pe 23 septembrie 2015. Deși părinții lui Luca au ajuns cu el la spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă: lipsea un echipament de specialitate, numit video-bronhoscop. După 49 de zile de comă, pe 11 noiembrie 2015, inimioara îngerașului Luca a încetat să mai bată.

Tatăl îndoliat a cerut familiei și prietenilor care au participat la înmormântare să nu aducă flori sau coroane. Ci să doneze contravaloarea acestora pentru a strânge banii necesari achiziționării și dotării Spitalului Județean din Baia Mare cu echipamentul care a lipsit atunci când Luca a avut nevoie de el.

După doar 3 luni, această dorință a devenit realitate. În 23 februarie 2016, familia Vlașin a donat spitalului un echipament complex, pentru a cărui achiziționare s-au plătit în jur de 50.000 de euro.

De atunci, la familia Vlașin apelează în mod constant familii ale căror copilași au probleme grave de sănătate.

Cei doi soți au înființat Asociația pentru Educație și Caritate care gestionează și proiectele Părinți Salvatori.

Între activitățile asociației se află și sprijinirea unor operații sau terapii de recuperare în România, Italia, Germania, Spania, SUA, Ucraina, dar și procurarea de medicamente rare sau scumpe.

Cursul durează mai bine de 5 ore, iar la Bistrița se va desfășura în perioada 28 Februarie – 2 Martie 2025.

Este susținut de Vasile Vlaşin, fondator al proiectelor Părinți Salvatori, instructor și membru al Consiliului European de Resuscitare

Cursul este structurat în trei module:

  • Modul teoretic – Suport Vital de Bază (ultima ediție, Consiliul European de Resuscitare)
  • Modul emoțional – gestionarea reacțiilor psiho-emoționale, având în vedere că cel mai important moment al unei intervenții este depășirea șocului emoțional
  • Modul practic – se exersează cu 33 de manechine diferite (adulți, copii, sugari), veste de exercițiu, defibrilator automat (AED), simulator de victimă etc.

Valoarea cursului este de 480 RON/persoană, însă acesta este oferit fără taxă, în memoria lui Luca Vlașin. Participanții au posibilitatea să facă o donație, în schimb, pentru a susține proiectul Părinți Salvatori.

Donația se poate face direct la curs, în numerar, sau online, cu cardul, la linkul securizat www.parintisalvatori.ro/doneaza/

Cei care participă la curs vor primi un Certificat de participare. 

Atenție, locurile sunt limitate! Înscrierile se fac online, la unul din linkurile de mai jos.  Completați cu atenție numărul de Whatsapp și e-mailul.

După înscrierea la grupa dorită, trebuie să verificați e-mailul și să vă înscrieți și în grupul de comunicare de Whatsapp. 

  • VINERI, 28 Februarie, de la ora 17:00

https://parintisalvatori.ro/cursul…/bistrita-5/

  • SÂMBĂTĂ, 1 Martie, de la ora 10:00

https://parintisalvatori.ro/cursul…/bistrita-6/

  • SÂMBĂTĂ, 1 Martie, de la ora 17:00

https://parintisalvatori.ro/cursul…/bistrita-7/

  • DUMINICĂ, 2 Martie, de la ora 10:00

https://parintisalvatori.ro/cursul…/bistrita-8/

Dacă în continuare vor exista persoane interesate, vom organiza o nouă sesiune (sau câte vor fi necesare) și vom anunța programul ulterior”, au transmis organizatorii.  Mai multe detalii despre cursul Părinți Salvatori sunt disponibile AICI.

Cei interesați se pot abona și la canalul de Youtube, pentru alte resurse video extrem de utile.

https://www.youtube.com/@parintisalvatori2007

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Locuri de muncă, disponibile și la Cabinetul de psihologie Sutea Rozalia își extinde echipa și caută logoped și pedagog de recuperare. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița, la depozitul AnnaFiori.ro Sărata, STEWO Năsăud sau Restaurant Arena by Casa EMA.

RUBIN Dragobete Drive – Pentru o dragoste care merge mai departe cu Kia, Suzuki, Ssangyong și MG!

Rubin Motors Bistrița – dealer autorizat Kia, Suzuki, Ssangyong și MG îți propune să sărbătorești iubirea cu o experiență auto memorabilă! Participă la campania specială „Dragobete Drive" și ai șansa de a câștiga și o cină romantică la Hotel Roser House – un loc de poveste pe malul lacului Colibița, unde iubirea și peisajul montan se întâlnesc perfect.

5 Soluții simple pentru a-ți atinge obiectivele majore

Achiziționarea unei proprietăți imobiliare, a unei mașini, investiția în educație sau orice alt obiectiv major cu impact pe termen lung poate părea o provocare atunci când apare partea financiară. Însă, există soluții la îndemână care îți vor facilita accesul către planurile tale. Trebuie să știi unde să le cauți și cum să le accesezi.