Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula sosește mâine la Bistrița. Va fi organizată o procesiune specială prin care Arhiepiscopia Clujului „vrea să-i asigure pe toţi de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor şi ale preoţilor pentru tot sufletul creştinesc necăjit şi întristat”.
„Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor care suferă de pe urma noului coronavirus, dar şi pentru a-i întări pe medici și pe cei care muncesc în spitale pentru uşurarea suferinţelor fraţilor noştri, Arhiepiscopia Clujului va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula”, se anunță într-un comunicat al Arhiepiscopiei.
Procesiunea va avea loc vineri, 24 aprilie, cu prilejul sărbătorii Izvorul Tămăduirii.
Icoana va fi purtată în procesiune într-o maşină, în spaţiul deschis din spate. La Cluj-Napoca procesiunea se va derula între orele 10:00 – 12:00.
La Bistriţa, icoana făcătoare de minuni va traversa străzile între 15:00 – 17:00. Procesiunea se va derula fără oprire în zona spitalelor şi a principalelor biserici, pe următorul traseu:
- Str. Independenței (intrarea în Municipiul Bistrița) – Str. Al. Odobescu (Biserica Sfinții Trei Ierarhi) – Str. Alba-Iulia (Spitalul de Boli Infecțioase)
- Str. Gării – Str. Andrei Mureșanu – Str. Năsăudului (Spitalul Județean) – Str. Calea Moldovei (până la drumul Năsăudului)
- Str. G-ral Grigore Bălan – Str. Piața Unirii (Biserica Coroana) – Str.Dornei – Str. Gării – Bld. Republicii – Str. Piața Unirii (Protopopiat).
La finalul procesiunii, icoana se va întoarce la Mănăstirea Nicula.
„Credincioşii, medicii, personalul medical şi pacienţii sunt rugaţi să respecte cu stricteţe măsurile de siguranţă sanitară şi de distanţare”, transmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului.
Oamenii nu trebuie să iasă din case sau spitale, fiind invitați să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului.
„Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toţi de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor şi ale preoţilor pentru tot sufletul creştinesc cel necăjit şi întristat şi mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credinţă şi întărire în nădejde”, a transmis Arhiepiscopia Clujului.
Sursă & Foto @ Radio Renașterea