Situată pe teritoriul administrativ al comunei Livezile, Piatra Cușmei este o rezervație naturală de tip botanic și ocupă o suprafață de 3 hectare. Aici pot fi întâlnite mai multe rarități floristice, dintre care unele protejate prin lege.
Aflată în partea nord-vestică a Munților Călimani, pe teritoriul administrativ al comunei Livezile și în nord-estul satului Cușma, Piatra Cușmei a fost declarată arie protejată în 12 aprilie 2000 și are o suprafață de 3 hectare.
Aria naturală este inclusă în situl de importanță comunitară – Cușma și reprezintă un masiv stâncos, asemănător unei căciuli (cuşmă) uriaşe, acoperit parțial cu pădure de molid și înconjurat de multe rarități floristice.
Printre acestea se numără cupa-vacii, unghia-păsării, urechea-iepurelui, piciorul-cocoșului, buruiana de junghiuri, gălbenușă, fratele-priboiului, mălaiul cucului, crețușcă sau darie.
În vecinătatea rezervației naturale se află și alte obiective ce merită vizitate, cum ar fi biserica evanghelică din Livezile, construcție secolul al XVI-lea (monument istoric), rezervația naturală Comarnic sau biserica ortodoxă din Livezile (fostă greco-catolică) construită în anul 1939.
Sursă wikipedia.org, justete.ro
Sursă foto justete.ro
Interesant loc…. dar cum il putem gasii mai exact? ceva indicatii mai precise erau de ajutor