Jandarmii au aplicat zeci de amenzi în valoare de peste 10.000 lei, în vacanța de sărbători, în Bistrița-Năsăud. Cele mai multe au fost pentru scandaluri și tulburarea ordinii publice.
Jandarmii au executat în perioada 29 decembrie 2024 – 02 ianuarie 2025 misiuni în zona centrelor comerciale, în special în zonele aglomerate. Au patrulat în apropierea unor hipermarket-uri, dar și pe Pietonalul Liviu Rebreanu, unde a fost organizat concertul de Revelion.
Misiunile executate au avut un caracter preponderent preventiv. Au vizat asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate manifestări cultural-artistice destinate publicului larg cu prilejul Revelionului și a Anului Nou.
Jandarmii din cadrul posturilor montane au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de ordine și siguranță publică în aria de competență. Au oferit informații și au acordat sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane.
„În perioada de referință, au fost constatate în total 48 de sancțiuni contravenționale.
S-au aplicat 30 de amenzi în valoare de 10.300 lei și 18 avertismente scrise, cele mai multe sancțiuni fiind aplicate pentru provocarea unor scandaluri și tulburarea ordinii publice.
Au mai fost aplicate sancțiuni și pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, atragerea unor persoane de sex opus cu scopul întreținerii de raporturi sexuale pentru obținerea de foloase materiale, nesupravegherea animalelor, cerșetorie și apelarea nejustificată la 112”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei.
Peste 90 de pompieri de la ISU Bistrița-Năsăud s-au aflat la datorie, în perioada Revelionului, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.
Un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD a intervenit prompt și în accidentul casnic de la Sângeorz-Băi:
Accident casnic, în Sângeorz: Două fete de 14 și 18 ani au suferit arsuri
„În acest interval, salvatorii bistrițeni au asigurarat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor (7), acordare a primului ajutor medical (89), intervenția în cazul accidentelor rutiere (2), asigurarea măsurilor de protecție a participanților la evenimente cu public numeros (4), asanarea terenurilor de muniție rămasă neexplodată (1) și alte situații de urgență (2).
Per total, a fost vorba despre 101 misiuni gestionate de pompierii militari, în ultimele trei zile.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Informații se pot obține și de pe aplicația DSU, care poate fi descarcată gratuit și AppStore sau Google Play”, a precizat ISU Bistrița-Năsăud.