Potrivit reprezentanților Universității Tehnice, unitatea de învățământ a devenit mai atractivă până și ca Suceava, asta datorită programelor de licență și masterat inovatoare. Ar fi însă o problemă, care-i împiedică pe studenții din alte părți să vină la Bistrița…
Masteratele de robotică, electronică, inginerie medicală sau inginerie electrică ce există deja sau urmează să fie dezvoltate în cadrul UTCN, filiala bistrițeană, face ca toate locurile să fie ocupate an de an.
Asigurarea unui loc de muncă după terminarea studiilor, dar și posibilitatea de a studia alături de profesori universitari care vin din Cluj-Napoca, par să fie atuurile Universității Tehnice.
Acestea atrag studenți din întreg județul și chiar din județe vecine, reprezentând o concurență serioasă pentru universitatea de profil din Suceava. Singura problemă cu care se confruntă universitatea este reprezentată de lipsa locurilor de cămin.
Practic, universitatea nu prea poate să le asigure studenților suficiente locuri în cămin. Acest lucru se va rezolva parțial peste doi ani, când va fi gata lucrările la fostul Tribunal, clădire primită de UTCN în urmă cu trei ani, ce urmează să fie reabilitată. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.
Astfel, UTCN își va păstra sediul de pe strada Albert Berger, iar clădirea de pe strada Ecaterina Teodoroiu, care are și o ieșire în parcul municipal, va fi transformată în cămin pentru studenți. Universitatea colaborează și cu Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”, unde folosește o parte din internat. Folosirea internatelor școlilor este o altă soluție luată în calcul de către universitate.