Cine-ar fi crezut că acum câteva sute de ani, Bistrița era un centru de elită al Transilvaniei medievale, cu un nucleu urban bogat? Au descoperit-o cercetătorii care desfășoară lucrări la Biserica Evanghelică.
Odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a Bisericii Evanghelice din Bistrița, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a efectuat un diagnostic arheologic în Piața Centrală.
Scopul este determinarea traseului incintei medievale a Bisericii Evanghelice din centrul Bistriței. Cercetătorii au descoperit cu această ocazie faptul că acum câteva sute de ani, Bistrița a fost un centru de elită al Transilvaniei
„Materialele arheologice și nivelele descoperite dau dovadă de un nucleu urban extrem de bogat, care nu doar reprezintă un centru de elită al Transilvaniei medievale, dar aduc și valoare adăugată centrului istoric al Bistriței, situație care poate contribui enorm la valorificarea turistică”, au precizat reprezentanții Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.
Foto: Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud