-2.6 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

BISTRIȚA: 17 patroni care activează în sectorul HoReCa din oraș reacționează! Ce solicită Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

La nivelul municipiului Bistrița nu există date concrete care să confirme răspândirea rapidă a Covid-19 în unitățile din sectorul HoReCa – subliniază 17 manageri din acest domeniu. Ce solicitări transmit celor din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud:

Ieri au „protestat” în mediul online, iar astăzi 17 dintre reprezentanții unor restaurante și cafenele din Bistrița au reacționat, întocmind o solicitare către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. 

FOTO: Mesaje disperate, din partea angajaților unor restaurante din oraș. „Toată vara am dezinfectat mese, suprafețe, mâini… Pentru ce?”

Patronii din domeniul HoReCa susțin că nu există date concrete care să confirme răspândirea Covid-19 în unitățile din sectorul HoReCa.

În plus, nu s-au identificat focare de infectare care au debutat în restaurate, cafenele sau baruri – din cauza personalului, a furnizorilor, a turiștilor sau localnicilor.

Mai mult – susțin patronii restaurantelor din Bistrița – în localitățile din România în care s-a impus deja suspendarea activității în interiorul localurilor – măsura este ineficientă. Rata infectării este în continuă creștere, și după închiderea restaurantelor.

Având în vedere toate aceste aspecte, patronii din domeniul HoReCa solicită celor din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud să reconsidere măsurile adoptate prin Hotărârea nr. 59 / 27.10.2020

Prin această hotărâre, Comitetul suspenda activitatea operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Patronii HoReCa din Bistrița își doresc ca CJSU Bistrița-Năsăud să dispună „funcționarea restaurantelor la o capacitate de minim 50%, cu respectarea regulilor de protecție sanitară”.

Deoarece – din perspectiva Comitetului Național pentru Situații de Urgență – unitățile HoReCa reprezintă factori de risc potențial generator de situații de urgență, dorim să fim prezenți, prin reprezentanți desemnați, în calitate de invitați, la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud în care ordinea de zi vizează și sectorul HoReCa”, solicită patronii din domeniu.

Ei au argumentat că solicită aceste lucruri „din dorința de a acționa eficient, pe un front comun, atât pentru a împiedica răspândirea Covid-19, cât și pentru a evita blocajul economic al sectorului HoReCa”.

În Bistrița incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a trecut zilele trecute de 3/1000 de locuitori în ultimele două săptămâni. Motiv pentru care, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis că purtarea măștii este obligatorie și în spațiile deschise, iar consumul de băuturi și preparate în interiorul cafenelelor și restaurantelor este interzis.

Foto @ businessdays.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...

DELICE PAN angajează inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Brutăria Delice Pan angajează inginer tehnolog în industria alimentară, iar GB Instaplan  caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. La Clinica SANOVIL Bistrița este nevoie de farmacist, asistent medical generalist și infirmieră. Oferta completă, mai jos: